Bijgerecht

Risotto: een romige rijstschotel

risotto

Ah, risotto… het fluweelzachte, romige wonder van de Italiaanse keuken. Deze noordelijke delicatesse heeft zich een weg gebaand in de harten van velen en staat bekend om zijn veelzijdigheid en diepe smaken. Of je nu een beginner bent op culinair gebied of een doorgewinterde kok, het beheersen van de basis risotto is een kunst op zich. En geloof me, zodra je de basis onder de knie hebt, zal een wereld van culinaire mogelijkheden zich voor je openen.

Duik met me mee in de magische wereld van risotto en ontdek hoe je thuis dit Italiaanse comfortfood tot in de perfectie kunt bereiden. Buon appetito!

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 15 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 300 gram Arborio rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 milliliter witte wijn
  • 1 liter warme kippen- of groentebouillon
  • 50 gram boter
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Eventueel gebakken champignons

 

Bereiding

Stap 1

Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot de korrels glazig zijn.

Stap 2

Voeg de witte wijn toe en laat bijna volledig verdampen. Voeg vervolgens een soeplepel warme bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is (ongeveer 18 tot 20 minuten).

Stap 3

Roer de boter en Parmezaanse kaas en optioneel de champignons erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Volgende lezen

polenta
tiramisu

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.