Soep

Zuppa Toscana: een hartige soep uit Toscane

zuppa-toscana

Zuppa Toscana, direct vertaald als “Toscaanse soep”, brengt het hart en de ziel van de Toscaanse keuken naar je eettafel. Deze soep, rijk aan smaak en vol van karakter, is een mix van worst, aardappelen en knapperige boerenkool, badend in een romige bouillon. Het is het perfecte comfortvoedsel voor een koude avond en belichaamt de robuuste en aardse smaken van de Italiaanse regio Toscane.

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 45 minuten
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 500 gram worstvlees
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 grote aardappelen, in plakjes
  • 1 bosje boerenkool, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 milliliter room
  • Olijflolie
  • Zout en peper

 

Bereiding

Bak het worstvlees rul in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Roer de boerenkool en room erdoor en kook nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Volgende lezen

tiramisu
Traditionele coleslaw

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.