Zuppa Toscana, direct vertaald als “Toscaanse soep”, brengt het hart en de ziel van de Toscaanse keuken naar je eettafel. Deze soep, rijk aan smaak en vol van karakter, is een mix van worst, aardappelen en knapperige boerenkool, badend in een romige bouillon. Het is het perfecte comfortvoedsel voor een koude avond en belichaamt de robuuste en aardse smaken van de Italiaanse regio Toscane.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 45 minuten |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram worstvlees
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 grote aardappelen, in plakjes
- 1 bosje boerenkool, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 200 milliliter room
- Olijflolie
- Zout en peper
Bereiding
Bak het worstvlees rul in een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelen en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Roer de boerenkool en room erdoor en kook nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.