Sous vide

Rib eye

sous vide biefstuk

Author: Jorick van Souvy

Persons: 4

Temperature: 54

Cooking time: 45 minutes

Prep time: 10 minutes

Ingredients:

  • 4 ribeyes
  • Thyme or bay leaf
  • Pepper
  • Salty

Preparation:

  1. Get everything ready -

    Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide device to the desired temperature (see text above) and let the water heat.

  2. Give it flavor -

    Season the ribeye with salt and pepper. Place the ribeye in the sous vide bags together with thyme or bay leaf.

  3. Yarn -

    Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 45 minutes. When the timer has gone off, remove the ribeye from the sous vide bag and pat it dry with a cloth.

  4. Make it golden brown -

    Heat a pan with oil and fry the ribeye until golden brown. Finally, add a knob of butter.

  5. Make it even tastier -

    Complete the dish with crispy fries, fresh salad and a glass of red wine.

Reading next

sous vide peer
sous vide eendenborst

11 comments

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Sjoerd, het in in principe niet kort om vlees te bereiden. Het is namelijk afhankelijk van hoe dik je vlees is. Bekijk deze handleiding over “Hoe bereid ik de perfecte biefstuk”, want onderaan de blog staat een tabel waardoor je precies kunt zien hoe lang jij de ribeye moet bereiden.

Sjoerd

Sjoerd

Is 45 minuten niet erg kort? Ik lees altijd over uren.

Wouter Schmidt

Wouter Schmidt

Mijn favoriete temperatuur is 52,5 graden Celsius. Ik wentel het vlees even in een bord met een dun laagje Kik­ko­man so­ja­saus ipv de tijm/laurier/peper/zout. Afbakken op de Camado en dan een beetje zeezout.

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Stan, ik zou adviseren om hem eerst sous vide te bereiden, daarna bakken en vervolgens te roken. Als je hem eerst eerst rookt, vervolgens rookt en daarna bakt verlies je namelijk veel rooksmaak.

Stan

Stan

Beste Souvy,

Ik wil graag ribeye sousvide garen en een lichte rooksmaak geven. Ik heb een smoking gun en ik vroeg me af wat de juiste volghorde hiervoor is.

Gr. Stan

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.