Sous vide ribeye. The ribeye has a crispy crust and is full of flavor. The inside is juicy, full of flavor, and has an even pink color. Pair it with a glass of robust red wine for a perfect pairing.
Souvy has extensively tested the sous vide cooking temperature for meat. The preferred temperature is 54°C. At 51°C, it's rare. At 61°C, it's medium. At 70°C, it's well-done. Let us know in the comments what your favorite temperature is for a sous vide ribeye.
| Author | Jorick |
| People | 4 |
| Temperature | 54 |
| Cooking time | 45 minutes |
| Prep time | 10 minutes |
Ingredients
- 4 ribeyes
- Thyme or bay leaf
- Pepper
- Salty
Preparation
Get everything ready
Take a pan or sous vide container and fill it with warm water. Set the sous vide appliance to the desired temperature (see text above) and let the water heat up.
Give it taste
Season the ribeye with salt and pepper. Place the ribeye in the sous vide bags along with thyme or bay leaf.
Yarn
Place the sous vide bag in the water bath and set the timer for 45 minutes. Once the timer goes off, remove the ribeye from the sous vide bag and pat it dry with a towel.
Make it golden brown
Heat a pan with oil and fry the ribeye until golden brown. Finally, add a knob of butter.
Make it even more delicious
Complete the dish with crispy fries, fresh salad and a glass of red wine.
Use these products
[product=sous-vide-bak-met-lid]
Handy for this recipe
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfectly cooked ribeye!
[/product]
[product=vacuum bags]
Suitable for sous vide cooking
[/product]



11 comments
Wouter Schmidt
Mijn favoriete temperatuur is 52,5 graden Celsius. Ik wentel het vlees even in een bord met een dun laagje Kikkoman sojasaus ipv de tijm/laurier/peper/zout. Afbakken op de Camado en dan een beetje zeezout.
Sjoerd
Is 45 minuten niet erg kort? Ik lees altijd over uren.
Jorick van Souvy
Hi Sjoerd, het in in principe niet kort om vlees te bereiden. Het is namelijk afhankelijk van hoe dik je vlees is. Bekijk deze handleiding over “Hoe bereid ik de perfecte biefstuk”, want onderaan de blog staat een tabel waardoor je precies kunt zien hoe lang jij de ribeye moet bereiden.
Stan
Beste Souvy,
Ik wil graag ribeye sousvide garen en een lichte rooksmaak geven. Ik heb een smoking gun en ik vroeg me af wat de juiste volghorde hiervoor is.
Gr. Stan
Jorick van Souvy
Hi Stan, ik zou adviseren om hem eerst sous vide te bereiden, daarna bakken en vervolgens te roken. Als je hem eerst eerst rookt, vervolgens rookt en daarna bakt verlies je namelijk veel rooksmaak.
Leave a comment
This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.