recepten

Kip sous vide

Een simpele kip wrap, maar dan met een culinaire twist. Dit komt door de kip sous vide te bereiden. Een malser resultaat kan je niet behalen.  Samen met knapperige ijsbergsla met de volle fetakaas, scherpe rode ui met uiteraard de sappige en smaakvolle sous vide kip. Hmmm. Deze wrap is lekker, snel én eenvoudig mee te nemen. De wraps zijn ideaal voor een zomerse picknick in het park. Variëren met dit recept kan eindeloos. Laat in de reacties weten wat jij de lekkerste combinaties vindt met de kip wraps!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 wraps
  • 100 gr fetakaas
  • 1 rode ui
  • 8 gr tikka masala
  • 50 gr boter
  • IJsbergsla
  • Peper
  • Zout

Bereiden

  1. Stel de Souvy Cooker in op 64 °C

    Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 64 °C graden en laat het water verwarmen.

  2. Marineer de kip

    Wrijf de kip in met het kruidenmengsel tikka masala en breng het verder op smaak met peper en zout. Doe de kip samen met een klontje boter in de hersluitbare sous vide zakken.

  3. Garen

    Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op minimaal 60 minuten.

  4. Wrap it up!

    Als de timer is afgegaan haal dan de kip uit de sous vide zak. Het is vervolgens aan jou zelf of je de kip warm of koud serveert. Snij de kipfilet in plakken en bouw je wrap naar eigen inzicht. Denk bijvoorbeeld aan mais, chilipeper, roomkaas, pesto of rucola.