blog

Ziplock zak of vacumeren

Sous vide is een Franse benaming en betekent letterlijk ‘onder vacuüm’. Als iets vacuüm is getrokken, zit er geen lucht meer in. Wil je sous vide koken? Dan is het jouw taak om zoveel mogelijk lucht uit de vacuüm zak te halen.

‘Moet ik dan een vacumeermachine aanschaffen?’ Nee. Dit is geen vereiste. Luchtdicht verpakken kan namelijk op verschillende manieren. Omdat wij het overbodig vinden om een vacuüm machine aan te schaffen om sous vide te koken, hebben we hier iets voor bedacht.

Sous vide zakken met een zip sluiting

Onze sous vide zakken zijn extra dik en hittebestendig zodat je ze perfect kan gebruiken om producten sous vide in te garen. Maar: hoe krijg je de lucht er dan uit?

Hoe je dat doet, lees je hier. Met deze handige trick methode ‘druk’ je de lucht uit de vacuüm zak met behulp van water. Je kunt je producten nu luchtdicht verpakken zonder vacumeerapparaat, om ze vervolgens perfect sous vide garen!

Wat werkt beter: ziplock of vacumeren?

In principe werkt het allebei even goed. Met een vacumeermachine kan er echter meer lucht verwijderd worden dan wanneer dit met onze trick methode gedaan wordt. Enkele andere voordelen van een vacumeerapparaat:

  • Producten blijven langer vers
  • Je kunt je producten binnen enkele minuten marineren
  • Je producten blijven langer houdbaar als je ze invriest

Het is dus niet nodig om een vacumeermachine te kopen. Om sous vide te koken heb je genoeg aan de sous vide zakken van Souvy. Je kan dus op verschillende manieren luchtdicht verpakken: met een vacuüm machine of met een sous vide zak van Souvy.