Vacumeren

Vacumeren zonder vacuumapparaat

Vacumeren zonder vacuumapparaat

In het artikel ‘ziplock zak of vacumeren‘ heb je wellicht al gelezen dat de aanschaf van een vacuüm apparaat belangrijk is als je wilt beginnen met sous vide koken. Maar toch is er een manier hoe je zonder apparaat te werk kunt aan. We leggen je uit hoe je met deze simpele trick je producten nagenoeg luchtdicht kan verpakken: vacumeren zonder vacuüm machine!

Wat heb ik nodig?

Onze sous vide zakken. En je eten natuurlijk.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Nadat je je producten hebt gekruid of hebt gemarineerd, stop je ze in een sous vide zak. Vervolgens druk je met de hand alvast zoveel mogelijk lucht uit de zak.

De volgende stap is het belangrijkst. Gebruik je vinger om het laatste stukje open te houden. Hou de zak nu tot aan de rand onder water. Gebruik hiervoor het water wat al in de sous vide bak zit.

Het water is zwaarder dan de lucht in de zak, dus zorgt ervoor dat de lucht naar boven wordt ‘gedrukt’. Als alle lucht naar boven is gekomen. Vervolgens kun je de zak over de rand van de pan of bak houden en vastknijpen met een knijper, done!

Perfect voor je sous vide bereidingen!

Is de zak nu echt helemaal vacuüm? Nee, 100% vacuüm kan je dit niet noemen. Daarom kun je ook gewoon ons afgeprijsde vacuüm pakket aanschaffen! Hiermee kun je producten langer bewaren en hoef je de bovenstaande stappen niet elke keer toe te passen.

Volgende lezen

voordelen sous vide
ziplock-of-vacumeren

9 reacties

mjtb1968@gmail.com

mjtb1968@gmail.com

Kan je een gewone stoomoven zonder sous vide functie gebruiken voor sous vide?

jorick@souvy.nl

jorick@souvy.nl

Q: Kan ik ook biefstuk een dag van te voren vacumeren?
A: Ja dat kan zeker!

Q: Moet ik het vlees dan op de dag zelf opnieuw verwarmen of is even aanbraden voor een korstje genoeg? En hoe zit dat met groente? Ik heb maar een combi stoomoven en met kerst heb ik die meestal voor van alles en nog wat nodig, dus niet handig als hij in gebruik is voor sous vide koken.
A: Het vlees enkel even aanbraden is een optie. Zorg er dan wel voor dat de biefstuk warm is van binnen. Voor het beste resultaat over het opnieuw verwarmen van een product verwijs ik je door naar dit artikel: https://souvy.designated.site/blog/sous-vide-koken/. Zoek even op het woord ‘regenereren’.

marij_jongen_verhelst@hotmail.com

marij_jongen_verhelst@hotmail.com

Kan ik ook biefstuk een dag van te voren vacumeren?
Moet ik het vlees dan op de dag zelf opnieuw verwarmen of is even aanbraden voor een korstje genoeg?
En hoe zit dat met groente?
Ik heb maar een combi stoomoven en met kerst heb ik die meestal voor van alles en nog wat nodig, dus niet handig als hij in gebruik is voor sous vide koken.

drielvhr@xs4all.nl

drielvhr@xs4all.nl

Ik denk zelf aan de kogels van een kogellager met een diameter kogels van een centimeter. Als het wat warmer wordt leen ik wel een jurkje van mijn vrouw en dreig dat constructiebedrijf de hele week tijdens lunchtijd terug te komen in dergelijke outfit. Het slopen van zo’n lager vereist brute force. Maar je drijfprobleem is netjes opgelost.
Die kogels zijn zwaar, klein en roesten niet.

Dukkie_17@outlook.com

Dukkie_17@outlook.com

Ik gebruik om te verzwaren gewoon grote knikkers of kiezelstenen.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.