Over ons

Prachtige ingrediënten, fantastische geuren en verrassende smaken. Voor de sous vide specialisten van Souvy staat koken gelijk aan beleving. Koken gaat om zoveel meer dan alleen zorgen dat er iets op tafel komt te staan. Goed eten is niet alleen brandstof voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Voor ons maakt goed eten en de manier waarop we deze maaltijden bereiden een groot deel uit van ons leven. Wij zijn dag in en dag uit bezig met koken. Bedenken en daarna in de keuken uitproberen hoe we dingen nóg beter kunnen krijgen.  Als we iets de afgelopen jaren hebben geleerd is het dat je met goede ingrediënten en bereidingsmethodes ook in je eigen keuken fantastische gerechten kunt maken. We weten zeker dat je thuis net zo goed kunt eten als dat je in een goed restaurant zou doen.

Sous vide pioniers

Iedere kok legt de lat steeds hoger. Wij ook en in onze zoektocht naar de kooktechnieken voor het beste resultaat zijn we in het buitenland in aanraking gekomen met het sous vide koken, soms ook wel vacuümgaren genoemd.  We waren meteen diep onder de indruk van de resultaten die we behaalden. Keer op keer bereikten we een perfecte gaarheid. En dat zonder moeite. Onze verbazing was dan ook groot toen bleek dat er in ons eigen land nog geen betaalbare sous vide apparatuur te koop was. Zes jaar geleden haalden wij daarom als eerste Nederlandse bedrijf sous vide naar Nederland. Het is daarbij ons doel geweest om deze professionele kooktechniek bereikbaar te maken voor consumenten. Veeleisende thuiskoks die streven naar het allerbeste eindresultaat. Naar onze mening zijn we daarin met Souvy geslaagd. 

Ervaar sous vide koken

Koken met sous vide draait om precisie. De temperatuur van het warme water moet voor langere tijd constant blijven. Door het ingrediënt – bijvoorbeeld een goed stuk vlees,  gevogelte, vis of groente – de tijd te geven om sous-vide te garen, zal de kern de optimale temperatuur bereiken. Met deze gemakkelijke techniek zorg je altijd voor de perfecte cuisson, zoals een professional zal zeggen.

De kwaliteit van de sous vide stick, maar ook de andere apparatuur speelt een hele belangrijke rol in het maximale resultaat dat je kunt behalen. We werken daarom alleen maar samen met Nederlandse leveranciers. Zo kunnen we erop vertrouwen dat de producten die te koop zijn in onze webwinkel altijd van de beste kwaliteit zijn.

Daarbij laten we niets aan het toeval over. Omdat wij zelf ook onze weg in de keuken weten te vinden gebruiken wij al onze producten zelf ook. We weten dat ze doen wat ze moeten doen en staan daarom vierkant achter onze producten. We kunnen je er dan ook alles over vertellen. Na het succes van Souvy konden we het niet laten om een stapje verder te gaan. We ontwikkelde een nieuw platform vol met informatie en recepten gericht op blenders en slowjuicers, genaamd Superblenders. Zo kunnen we naast de perfecte garing, ook een gezonde levensstijl realiseren.

Sous vide apparatuur kopen

Wil je iets weten over onze sous vide producten, neem dan even contact met ons op. Wij zijn namelijk iedere dag bereikbaar tot 22.00 uur om je van advies te voorzien of je vragen te beantwoorden. Hebben we je overtuigd en wil je zelf aan de slag met een sous vide recept? Goed nieuws, want bestellingen vanaf 50 euro sturen we gratis met PostNL naar een adres in Nederland. Bovendien heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst.