recepten

Maiskolf

Sous vide maiskolven zijn super makkelijk om te maken! We serveren de maiskolven met een huisgemaakte kruidenboter.

  • 4 maïskolven
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • paar takjes peterselie
  • 1 theelepel chiliflakes
  • halve citroen
  • parmezaanse kaas (garnering)

  1. Voorbereiding

    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Stel het sous vide apparaat in op 84 graden. Kruid de mais met peper en zout en vacumeer de maiskolven.

  2. Garen + BBQ

    Gaar de maiskolven voor 1 uur op 84 graden. Haal vervolgens de kolven uit de zak. Optioneel kun je de maiskolven even grillen op een grillplaat of bbq voor een grillrandje.

  3. Kruidenboter

    Prak de boter fijn. Voeg wat zout en peper toe en snijdt de peterselie fijn. Mix deze samen met de boter en chili flakes. Hak de knoflook in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Serveer deze op de warme maiskolven met wat geraspte parmezaanse kaas en citroensap, eetsmakelijk!