Sous vide

Mosselen

sous-vide-mosselen

Mosselen! Calorie-arm, gezond maar het allerbelangrijkste: super lekker! In dit recept maken we sous vide mosselen met een pittige mayonaise voor de frieten, want die mogen natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook niet een lekker speciaalbiertje erbij te drinken!

Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 84
Gaartijd 15 minuten
Prep tijd 25 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 400 gr aardappels
  • 5 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el roomboter
  • 100 gr mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el bieslook
  • 2 el verse peterselie
  • 1 rode peper
  • zout
  • paprikapoeder

 

Bereiding

De mosselen

Verwarm het sous vide apparaat op 84 graden. Verwijder de schil van 2 citroenen en verdeel deze samen met 5 takjes tijm, 2 tenen knoflook (de derde gebruiken we voor de mayonaise), boter en gesneden ui over 2 sous vide zakken. Maak de mosselen schoon en haal de kapotte mosselen eruit. Voeg vervolgens per zak 1 kilo mosselen toe en vacumeer de zak. Mocht dit niet passen, kun je de mosselen uiteraard verdelen over meerdere zakken.

Frietjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul een pan met water en breng deze aan de kook met een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd deze vervolgens in reepjes (frietvorm). Kook de aardappels voor 10 minuten en giet deze vervolgens af. Stoom deze vervolgens droog. Verspreid deze vervolgens over de bakplaat en besprenkel deze met olie, peper, zout en paprikapoeder. Hussel alles goed door elkaar zodat alles goed verdeeld is. Plaats de bakplaat met aardappels in de oven en bak deze voor circa 20 minuten goudbruin.

Garen van de mosselen

Wanneer het sous vide apparaat op temperatuur is plaats de zakken met mosselen in de sous vide bak. Laat deze circa 15-20 minuten garen, afhankelijk van de grootte van de mossel.

Pittige mayonaise

Mix de mayonaise met de gesneden peterselie, bieslook, rode peper en knoflook (uitgeperst). Voeg naar eigen smaak nog wat citroensap en zout toe.

Serveren

Haal de mosselen uit de sous vide zak en plaats deze in een mooi pannetje. Haal de frieten uit de oven en serveer deze samen met onze pittige mayonaise. Maak het gerecht compleet met een heerlijk speciaalbiertje.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

coquille-sous-vide
spruitjes-sous-vide

8 reacties

Petra

Petra

Lijkt me heerlijk en makkelijk maar gaan de zakken niet kapot door de schelpen als je ze vacumeert?

Givan

Givan

Hi Petra,

We hebben er geen last van gehad met onze eigen vacuumzakken maar mocht je nou een scherpe schelp tegenkomen inderdaad even oppassen.

Succes!

Marina

Marina

volgens mij heb ik het recept precies gevolgd, maar helaas gingen de mosselen niet echt open; bij diegenen die wel open gingen bleef het vlees erg aan de schelp plakken. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Givan

Givan

Hi Marina,

Allereerst heel leuk om te horen dat je ons recept hebt uitgeprobeerd. Bij ons was 10 minuten voldoende om de mosselen open te krijgen. Je kunt ze er uiteraard iets langer in laten zitten als dit niet het geval is! Succes!

Wim

Wim

Is de temperatuur 84 zoals staat in het recept zelf of 83 bij over dit recept?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.