Bijgerecht

Coquille

coquille-sous-vide

Coquille, ook bekend als Sint Jakobsschelp is een delicatesse die gevangen wordt in de Atlantische Oceaan. Met name tijdens de feestdagen is het een super populaire zeevrucht. Wanneer je dit recept maakt, ga dan naar een goede visboer. Het is je geld waard, geloof ons! 

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 52
Gaartijd 30 minuten
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

 • 8 Coquilles Saint-Jacques
 • Zeezout
 • Zwarte peper
 • Paprikapoeder
 • Pesto
 • Rode ui
 • Olijfolie

Bereiding:

 1. De voorbereiding: Stel het sous vide apparaat in op 52 graden en laat het apparaat voorverwarmen. Haal de coquilles uit de schelp als dit nog niet gebeurd is. Je kunt dit het makkelijkst doen door de schelp met de platte kant naar boven te houden. Met een kort mes kun je tussen de schelp een kleine opening maken en vervolgens de sluitspier doorsnijden. Reinig de schelp vervolgens met wat koud water en dep de coquilles af.
 2. 52 graden, de perfecte temperatuur: Voeg alle coquilles met een scheutje olijfolie, peper en zout toe in de vacumeerzak. Trek de zak vacuüm met een vacumeerapparaat. Laat vervolgens de coquilles voor 30 minuten garen in de sous vide bak.
 3. Even afbakken: Haal de zak na 30 minuten uit het water en dep de coquilles voorzichtig af met wat keukenpapier. Verwarm een pan met een klontje boter. Bak vervolgens de sous vide coquilles op hoog vuur 30 seconden per kant. Je kunt in plaats van de de pan ook een keukenbrander gebruiken.
 4. Serveren: Serveer de coquilles saint-jaques op een bordje met wat pesto en kruid na met wat extra zwarte peper, rode ui en paprikapoeder!

  Je kunt deze coquilles serveren als amuse of tussengerechtje! Deel je resultaat met ons via Instagram, Pinterest of Facebook!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-groente-bouillon
sous-vide-mosselen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.