Sous vide

Lachs

zalm sous vide

Autor: Jorick van Souvy

Personen: 4

Temperatur: 50

Kochzeit: 25 Minuten

Vorbereitungszeit: 10 Minuten

Zutaten:

  • 4 Lachsfilets (je 150 g)
  • Olivenöl
  • Pfeffer
  • Salzig

Vorbereitung:

  1. Bereiten Sie alles vor –

    Nehmen Sie einen Behälter, eine Pfanne oder einen Sous-Vide-Behälter und füllen Sie ihn mit warmem Wasser. Stellen Sie das Sous-Vide-Gerät auf 50 °C ein und lassen Sie das Wasser erhitzen.

  2. Packen Sie den Lachs ein –

    Den Lachs mit Salz und Pfeffer würzen. Legen Sie den Lachs zusammen mit etwas Olivenöl in das Sous-vide-Verfahren . Legen Sie den Sous-Vide-Beutel in das Wasserbad und stellen Sie den Timer auf 25 Minuten.

  3. Dienen! -

    Wenn der Timer abgelaufen ist, nehmen Sie den Lachs aus dem Sous-Vide-Beutel. Servieren Sie es sofort. Oh ja, vergessen Sie nicht, es zu genießen!

Weiterlesen

sous vide hazenrugfilet
sous vide asperges

11 Kommentare

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Lenny, de recepten kunnen ook bereid worden in een stoomoven. Alleen het verschil met een stoomoven en een sous vide apparaat is dat een sous vide apparaat op de graad nauwkeurig kan garen. Met een sous vide apparaat is dus het resultaat stukken beter dan een stoomoven. Een paar graden verschil is namelijk al een aanzienlijk ander resultaat. Al bij al raad ik een sous vide apparaat aan.

Lenny

Lenny

Ik vraag mij af of deze recepten ook te bereiken zijn met een stoomoven ? Alleen heeft de Neff geen 82 gr maar 80 gr en verspringt met 5 gr iets langer laten liggen dan moet dat toch ook te doen zijn ?

Tim van Souvy

Tim van Souvy

Goed om te horen Els! Laat je het ons weten als je weer iets lekkers hebt gemaakt?

Els Voshol- de Looze

Els Voshol- de Looze

Vandaag voor het zalm gegaard in de sous vide, en wij hebben inderdaad genoten van het resultaat en zal de sous vide vaak gebruiken. De zalm was heerlijk mals….

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Hi Eduard,

Hoe het met precies met de voedselveiligheid zit, lees je in in dit blogartikel ’Waarom is sous vide koken gezond?

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.