Gevogelte

Perlhuhn

parelhoenbout sous vide

Autor: Jorick van Souvy

Personen: 4

Temperatur: 62

Kochzeit: 90 Minuten

Vorbereitungszeit: 10 Minuten

Zutaten:

 • 4 Perlhuhnkeulen
 • Pfeffer
 • Salzig
 • Öl
 • 2 Zweige Salbei

Vorbereitung:

 1. Bereiten Sie alles vor –

  Nehmen Sie eine Pfanne oder einen Sous-Vide-Behälter und füllen Sie ihn mit warmem Wasser. Stellen Sie das Sous-Vide-Gerät auf 62 °C ein und lassen Sie das Wasser erhitzen.

 2. Geben Sie ihm Geschmack -

  Die Perlhuhnkeulen mit Salz und Pfeffer würzen. Legen Sie das Perlhuhn zusammen mit Salbei oder Thymian in die Souvy- Sous-Vide-Beutel oder verschließen Sie es vakuumieren.

 3. Vorbereiten -

  Legen Sie den Sous-Vide-Beutel in das Wasserbad und stellen Sie den Timer auf 90 Minuten. Wenn der Timer abgelaufen ist, nehmen Sie das Perlhuhn aus dem Sous-Vide-Beutel und tupfen Sie es mit einem Tuch trocken.

 4. Machen Sie es goldbraun -

  Eine Pfanne mit Öl erhitzen und das Perlhuhn goldbraun braten. Zum Schluss ein Stück Butter hinzufügen.

 5. Machen Sie es noch schmackhafter –

  Ergänzen Sie das Gericht mit Quinoa, Romanesco, Tomate und einer Soße.

Weiterlesen

Sous-vide-creme-brulee
diamanthaas sous vide

4 Kommentare

cees manten

cees manten

L.S., Zojuist de parelhoen op basis van het recept na 90 minuten / 62 gr. gevacumeerd uit de waterbak gehaald. Helaas volledig rauw. Wat is hiervan de oorzaak? Gaarne je bericht . Met vr,gr , Cees

Jorick van Souvy

Jorick van Souvy

Goedendag Evert,

In deze blog over sous vide koken heb ik het voor je beschreven. Ik kopieer en plak het desbetreffende stukje hieronder voor je. Ik hoop dat ik hiermee je vraag beantwoord heb. :)

“Terugkoelen is het snel af laten koelen van een product om de groei van bacteriën te voorkomen en de houdbaarheid te verlengen. Dit doe je als je voedsel hebt bereid, maar niet van plan bent om dit direct te consumeren. Het is belangrijk dat dit proces snel doorlopen wordt. Snel houdt in dat het product binnen een tijdsbestek van 90 minuten van 70 graden naar 3 graden moet zijn afgekoeld. Dit draagt bij aan zowel de voedselveiligheid van het product als aan het waarborgen van de textuur, smaak- en voedingsstoffen.”
Evert-Jan

Evert-Jan

Goedendag,

Tijdens een kookcursus bij een sterrenrestaurant, werd ons op het hart gedrukt dat een kippendij met huid na 35 min sous vide gegaard te zijn, meteen in een bak met ijswater moest. Ik lees hier regelmatig dat het niet uitmaakt om een product langer in het water te laten liggen ivm kerntemperatuur.

Waarom dan soms toch afkoelen in ijswater?

Overigens ben ik een groot fan van deze manier van koken.
Beginneling maar lerend ;-)

Met vriendelijke groet,

Evert-Jan

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Cees,

Dat is vreemd. 62 graden voor 90 minuten moet écht voldoende zijn. Weet je zeker dat het water al op de juiste temperatuur was wanneer de parelhoen in het water ging?

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.