Sous vide

Lobster roll

sous-vide-lobster-roll

Wanneer je wilt uitpakken met broodjes is er eigenlijk maar één echte winnaar, de lobster roll! Met goede ingrediënten geen goedkope lunch, maar lekker is het zeker! Door kreeft sous vide te bereiden bereik je eenvoudig de perfecte garing en behoud van alle smaak.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 54
Gaartijd 25 minuten
Prep tijd 45 minuten

 

Ingrediënten:

 • 2 kreeften
 • 4 brioche broodjes
 • 2 eetlepels mayonaise
 • paar takjes bieslook
 • 25 gram boter
 • 1 citroen
 • zwarte peper
 • frietjes (optioneel)
 • salade (optioneel)

Bereiding:

 1. Kreeft voorbereiden: Snijd de twee kreeften door het hoofd. Draai vervolgens de staart eraf en verwijder de scharen. Om de staart tijdens het blancheren niet krom te laten trekken kun je aan de bovenkant van de staart (tussen het vlees en de schaal) twee satéprikkers plaatsen.
 2. Verwijderen van het vlees: Zet een ijsbad klaar voordat je gaat blancheren. Blancheer de staart en scharen van de kreeft. De staart halen we na 1 minuut eruit. De scharen haal je na 3 minuten pas uit het water. Dit zorgt er later voor dat we het vlees makkelijk los kunnen krijgen. Koel de kreeft terug in het ijsbad en verwarm het sous vide waterbad op 54 graden. Haal na enkele minuten de kreeften uit het ijsbad. Verwijder de satéprikkers en vervolgens het vlees. Het vlees uit de scharen kun je verwijderen met een schaar of koksmes.
 3. Sous vide garen: Plaats het vlees van de kreeft in een sous vide zak samen met de boter en wat peper en zout. Gaar voor 25 – 30 minuten op 54 graden.
 4. Botersausje: Snijd de zak open en vang de gesmolten boter op. Voeg vervolgens wat peper en zout toe en het sap van een halve citroen.
 5. Citroenmayonaise: Mix de mayonaise met de andere helft van het citroensap, peper en zout. Snijd de kreeft in stukjes naar keuze en voeg de mayonaise toe.
 6. Broodjes: Plaats de broodjes voor enkele minuten op 180 graden in de oven. Heb je geen brioche broodjes? Smeer de broodjes dan even in met boter voordat je deze in de oven plaatst. Zo krijg je alsnog de volle boter smaak.
 7. Serveren: Haal de broodjes uit de oven en snijdt deze in. Zorg dat je de broodjes niet helemaal opensnijdt anders valt de kreeft er uit. Verdeel de kreeft over de broodjes en voeg wat fijn gesneden bieslook toe. Serveer de broodjes met citroen, salade, frietjes en botersausje.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-radijs
brocolli-rijst-blender

1 reactie

Martin

Martin

Tolle Rezepte. Smakelik!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.