Sous vide

Kabeljauw

sous vide kabeljauw

Sappige en zachte kabeljauw is het resultaat van dit sous vide recept. Echt waar. Kabeljauwfilet bereiden in de pan of oven is een vakkundigheid die je moet beheersen en hiervoor is kennis vereist. Heel veel oefenen of een workshop kan hierbij helpen. Wat ook kan helpen is een sous vide apparaat. Door de kabeljauw sous vide te bereiden in een waterbad blijft de temperatuur van het water constant laag en wordt het van kant tot kant perfect gegaard. Vanaf nu kan iedereen kabeljauw perfect bereiden!

 Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 50
Gaartijd 35 minuten
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

  • 4 moten kabeljauw
  • 600 gr spruiten
  • 50 gr walnoot
  • 100 gr gekookte kastanjes
  • 20 gr boter
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout

Bereiding:

  1. Zet alles klaar: Neem een bak, pan of sous vide bak en vul deze met warm water. Stel het sous vide apparaat in op 50 °C en laat het water verwarmen.
  2. Verpak de kabeljauw: Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Doe de kabeljauw samen met wat olijfolie in de sous vide zakken of vacumeer het met een vacuümmachine. Leg de sous vide zak in het waterbad en stel de timer in op 35 minuten.
  3. Bereid de bijgerechten: Nu is het tijd om de spruiten te bereiden. Was de spruiten en kook ze 10 tot 12 minuten. Bak vervolgens de spruitjes in boter. Breng de spruitjes op smaak met peper en zout. Verkruimel de kastanjes en walnoten over de spruitjes heen. Dit zorgt voor een nootachtige smaak, wat perfect past bij de kabeljauw en spruitjes.
  4. Serveren! Als de timer is afgegaan haal je de kabeljauw uit de verpakking. Serveer direct. Oja, vergeet niet te genieten!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=vacuumapparaat-kitchen-line]
De beste vacuummachine!
[/product]

Volgende lezen

sous vide duivenborst
sous vide hertenbiefstuk

1 reactie

DANIEL STEYAERT

DANIEL STEYAERT

ik vind dat 50 graden wat te hoog 48/49is meer dan genoeg

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.