Bijgerecht

Geklaarde boter

sous-vide-geklaarde-boter

Geklaarde boter krijg je door boter te verhitten en vervolgens de eiwitten te scheiden. Naast de mooie kleur is geklaarde boter ideaal omdat het lang houdbaar is en zeer goed vet is om in te bakken. Daarnaast spettert geklaarde boter minder. Zelf je boter klaren is met een sous vide apparaat vrij eenvoudig. We leggen je uit hoe het werkt!

Auteur Givan
Personen 15
Temperatuur 35
Gaartijd 35 minuten
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 gram boter

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Plaats de boter in een vacuümzak, vacumeer deze en stel het sous vide apparaat in op 85 graden. Laat het water warm worden en plaats de zak voor 35 minuten in het water.
  2. Afwerken: De boter haal je na 35 minuten uit het water. Je ziet nu 3 lagen in de zak zitten. Haal eerst het onderste gedeelte weg door een klein knipje in de onderkant van de zak te maken. Vervolgens kun je de geklaarde boter in een potje gieten. Het bovenste gedeelte zijn de eiwitten, die kun je ook weggooien. Je houdt dus alleen het middelste deel van inhoud over. Laat de geklaarde boter afkoelen met de deksel open. Let erop dat elke keer dat je de boter gebruikt je werkt met schoon keukengerei. Je kunt de geklaarde boter gekoeld bewaren.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-prei
kippendij-sous-vide

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.