Bijgerecht

Aardbeienjam

Aardbeienjam-sous-vide

Aardbeienjam kun je naast op brood voor nog veel meer dingen gebruiken. Door je yoghurt of kwark, op een pannenkoek of zelfs als dressing. In dit recept leggen we je uit hoe je heerlijke sous vide aardbeienjam maakt. Binnen no-time op tafel!

 Auteur Hannah
Personen 8
Temperatuur 90
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 400 gr aardbeien
  • 200 gr geleisuiker
  • 2 limoenen
  • 1 vanillestokje

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Pak jouw sous vide bak! Verwarm de sous vide cooker op 90 graden. Zorg ervoor dat de bak diep genoeg is en deze ruim gevuld is met water. Een deel van het water zal namelijk verdampen, tenzij je de thermische isolatie ballen gebruikt.
  2. Snijden maar: Snij de aardbeien in dunne plakjes en schil de limoenen. Vul de sous vide zak met al je ingrediënten; de limoenrasp, limoensap, geleisuiker en vanillesuiker en vacumeer deze.
  3. Garen: Leg de zak met alle ingrediënten in de bak met water wanneer deze op de juiste temperatuur is en stel de timer in op 2 uur.
  4. Bijna klaar: Wanneer de tijd voorbij is haal je voorzichtig de zak uit het waterbad en laat je deze rustig afkoelen op het aanrecht. Je kunt er voor kiezen om de stukjes aardbeien te laten zitten voor een grove effect. Heb je liever een zachte jam; rol er dan voorzichtig overheen met een deegroller. Doe dit voorzichtig.
  5. Verpakken: Haal de jam uit de zak en giet het in een jampot of weckpotjes. Het handigste is om een klein hoekje van het zakje open te knippen, zodat alle jam er rustig in glijdt en je niet morst.

Laat je ons weten hoe jouw sous vide aardbeienjam is bevallen? Deel je recept via de hashtag #souvy. Dit is een basisrecept, voel je vrij om andere ingrediënten toe te voegen aan de jam!

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

    Volgende lezen

    Gerookte-kaas-smoking-gun
    sous-vide-groente-bouillon

    2 reacties

    Givan

    Givan

    Hi Lenny,

    Op de desktop versie van de website staat rechts bovenin een zoekfunctie.

    Lenny

    Lenny

    Een zoek argument zou fantastisch zijn. Als dat nog eens gerealiseerd kunnen worden.

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.