Waarschijnlijk ken je de gerookte kaas uit de supermarkt al een tijdje. Maar wat als ik je vertel dat je met de smoking gun een nog lekkerder resultaat behaald? Dit recept is toe te passen op elke soort kaas, maar houd er rekening mee dat het bij sommige sterke kazen, wat overheersend kan worden. In dit recept gebruiken we oude kaas.
Auteur | Hannah |
Prep tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 200 gr oude kaas
- 1 gr houtmot
Bereiding
De voorbereiding
Plaats de kaas in een klein bakje en plaats dit bakje in de sous vide bak. Sluit de bak af met folie. Voeg het houtmot toe aan de Smoking Gun en zet deze aan circa 20 seconden aan.
Rook de kaas
Zorg ervoor dat de bak volledig gevuld is met rook en probeer zo min mogelijk rook te laten ontsnappen. In tegenstelling tot warm roken blijft bij koud roken de kaas op kamertemperatuur en smelt het dus niet.
Naar eigen smaak
Laat de kaas 3-5 minuten roken in de bak en proef de kaas. Als het goed is moet de kaas nu een behoorlijke rooksmaak hebben, maar je kunt het uiteraard altijd langer roken.Serveer de kaas op brood, op een borrelplank of gebruik de kaas in een gerecht zoals een zelfgemaakte pizza. Wij zijn benieuwd naar jouw gerookte kaas! Deel het via #souvy
Gebruik deze smoking gun
[product=smoking-gun]
Voeg een heerlijke gerookte smaak toe aan de oude kaas
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.