Bijgerecht

Wortels

sous-vide-wortels

Wortels saai? Zeker niet! Met dit recept zul je zelfs de groente-haters overtuigen. In dit recept marineren we de wortels met honing, zeezout en roomboter. Het resultaat? Een wortel zoals je deze nog nooit hebt geproefd.

 Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 85
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 500 gr wortels
  • 2 el roomboter
  • 2 el honing
  • zeezout
  • verse peterselie

 

Bereiding

De voorbereiding

Zet je sous vide apparaat aan en stel hem in op 85 graden. Was of schil de wortels en snij de grote wortels doormidden.

Verdelen

Verdeel de wortels in 2/3 porties en stop ze in verschillende sous vide zakken. Voeg bij beide zakken de roomboter, honing en zeezout toe. Gaar vervolgens de wortels 1 uur op 85 graden.

Nabewerking

Haal de wortels uit de zakken en kook ze op een hete grillpan of bbq voor ongeveer 3 – 5 minuten. Belangrijk is dat de pan loeiheet is, zodat er een mooie grillrand op de wortels komen. Haal de wortels uit de pan en top ze af met verse zwarte peper en peterselie. Uiteraard kun je deze wortels gebruiken in verschillende recepten, maar het is ook mogelijk om deze als tussendoortje te eten!

Volgende lezen

Gerookte-whiskey-smoking-gun
Gerookte-kaas-smoking-gun

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.