Yakitori spiesjes zijn één van mijn favoriete oosterse hapjes! We bereiden de kip sous vide en plaatsen ze nog even kort op de grill voor de rokerige smaak. Ook ideaal om voor grote groepen te bereiden.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 65 |
Gaartijd | 2 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 600 gr kipdijfilet
- 3 el sojasaus
- 3 el bruine suiker
- 3 el mirin
- 1 lente-ui
- 1 rode peper (optioneel)
- sesamzaadjes (garnering)
Bereiding
De voorbereiding
Laat het sous vide apparaat voorverwarmen tot 65 graden. Snijd de kippendij in stukjes van 1,5 – 2 cm. Meng de sojasaus, bruine suiker en mirin met elkaar. Snijd een lente-ui in kleine stukjes en voeg toe aan de marinade.
Garen
Voeg de gesneden kip toe in een vacuümzak. Giet vervolgens de marinade in de vacumeerzak. Laat garen voor 2 uur op 65 graden.
Grillen
Haal de zak na 2 uur uit het water. Giet het vocht over in een steelpan en laat deze indikken. Haal de kip uit de zak en spies deze. Verwarm een hete grillplaat en snijd ondertussen een rode peper in dunne ringen. Zodra de pan heet is laat je de kip 1 minuut per kant garen. Serveer de kipspiesjes met de ingedikte saus, rode peper en sesamzaadjes.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=barbecuespies-6-stuks]
De perfecte spies voor yakitori!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.