Sous vide cocktails! Geniet van deze heerlijke sous vide infused mojito. Lekker na een zomerse dag of op een feestje!
Auteur | Hannah |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 4 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 750 ml rum
- 4 takjes citroengras
- 15 blaadjes munt
- 3 stuks limoen
- 50 ml suikersiroop (of suiker)
- water met prik (soda)
Maak je eigen water met prik
[product=spuitwaterfles-met-koolzuurpatronen]
Maak zelf je eigen water met prik!
[/product]
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm het water op 57 graden. Kneus de citroengras lichtjes. Schil 2 limoenen en voeg de schil toe in de vacuümzak met vochtstrip. Snijd dezelfde limoenen doormidden en knijp deze uit. Vang het vocht op in de vacuümzak en voeg 10 blaadjes munt, de rum en citroengras toe aan de vacuümzak. Meet 50 ml suikersiroop af en voeg deze toe aan de zak. De overige munt en limoen gebruiken we voor de garnering.
Garen
Plaats de zak in het water voor 4 uur op 54 graden. Haal de zak uit het water en koel terug totdat het een koude substantie is.
Serveer
Serveer de rum door aan te vullen met sodawater. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je de cocktail wilt. Serveer met de overgebleven munt, limoen, en ijs.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.