Sous vide aardappelpuree, vol van smaak en eenvoudig te bereiden. In dit recept geven we een basisinstructie, maar je kunt uiteraard zelf ingrediënten naar jouw voorkeur toevoegen!
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 90 |
Gaartijd | 1,5 uur |
Prep tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen
- 5 tenen knoflook
- 50 gr roomboter
- 100 ml volle melk
- 2 takjes rozemarijn
- zout
- peper
Bereiding
Voorverwarmen
Vul de sous vide bak met water. Om het proces te versnellen raden we aan om de bak direct met heet water te vullen, zodat je niet hoeft te wachten totdat het water op temperatuur is. Verwarm het apparaat op 90 graden.
Schoonmaken
Spoel de aardappelen af en schil deze. Snijd de aardappelen in dunne plakken. Voeg de aardappelen samen met de boter, rozemarijn, knoflook, melk en een snufje zout toe in een vacuümzak.
Garen
Gaar de aardappelen voor 1,5 uur op 90 graden. Haal de aardappelen uit de zak. Verwijder de rozemarijn. Pureer de aardappelen (met knoflook) met een stamper. Voor een nog gladdere textuur kun je de aardappelen door een zeef halen. We raden af om te mixen met een blender of keukenmachine omdat er dan een kleverige textuur ontstaat.
Gebruik deze producten
[product=aardappelpers]
Zachte aardappelpuree met de aardappelpers
[/product]
[product=pureestamper]
Een klassieker die het altijd goed doet
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.