Desserts

Dulce de leche

Sous-vide-dulche-de-leche

Dulce de leche is een perfect voorbeeld van dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Sterker nog, je hebt maar 1 ingrediënt nodig! Met sous vide dulce de leche steel je de show! Heerlijk op pannenkoeken, ijs of op (cup)cakes.

Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 85
Gaartijd 12 uur
Prep tijd 5 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 blikje (gezoete) gecondenseerde melk

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Stel je sous vide apparaat in op 85 graden en laat deze warm worden. Giet de gecondenseerde melk over in een weckpotje en sluit deze goed af. Plaats het potje in het waterbad en zorg dat deze helemaal onder water staat.
  2. Garen: Laat de gecondenseerde melk voor 12 uur garen. Check tussendoor of het potje nog volledig onder water staat en voeg waar nodig nog wat extra water toe. Haal na 12 uur de dulce de leche uit het water.
  3. Serveeropties: Je kunt de dulce de leche serveren op verschillende manieren. We hebben hieronder wat ideeën op een rijtje gezet:
  • IJs
  • Taart / cake / brownie
  • Koekjes
  • Yoghurt / kwark

Je kunt de dulce de leche circa 1 week bewaren in de koelkast.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

    Volgende lezen

    sous-vide-aardbeien-recept
    Aardappelpuree-sous-vide

    2 reacties

    Givan van Souvy

    Givan van Souvy

    Hi Marianne,

    Ik heb er geen ervaring mee dus durf het niet te zeggen.

    Marianne

    Marianne

    Kan je dit ook maken in een stoomoven met sousvide functie?

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.