Dulce de leche is een perfect voorbeeld van dat koken niet moeilijk hoeft te zijn. Sterker nog, je hebt maar 1 ingrediënt nodig! Met sous vide dulce de leche steel je de show! Heerlijk op pannenkoeken, ijs of op (cup)cakes.
Auteur | Hannah |
Personen | 4 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 12 uur |
Prep tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 1 blikje (gezoete) gecondenseerde melk
Bereiding
Voorbereiding
Stel je sous vide apparaat in op 85 graden en laat deze warm worden. Giet de gecondenseerde melk over in een weckpotje en sluit deze goed af. Plaats het potje in het waterbad en zorg dat deze helemaal onder water staat.
Garen
Laat de gecondenseerde melk voor 12 uur garen. Check tussendoor of het potje nog volledig onder water staat en voeg waar nodig nog wat extra water toe. Haal na 12 uur de dulce de leche uit het water.
Serveeropties
Je kunt de dulce de leche serveren op verschillende manieren. We hebben hieronder wat ideeën op een rijtje gezet:
- IJs
- Taart / cake / brownie
- Koekjes
- Yoghurt / kwark
Je kunt de dulce de leche circa 1 week bewaren in de koelkast.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
2 reacties
Marianne
Kan je dit ook maken in een stoomoven met sousvide functie?
Givan van Souvy
Hi Marianne,
Ik heb er geen ervaring mee dus durf het niet te zeggen.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.