Bijgerecht

Vijgenjam

Sous-vide-vijgenjam

Een heerlijk ontbijt met warme broodjes uit de oven en je eigen gemaakte sous vide vijgenjam. Veel lekkerder dan dit gaat je jam niet worden. Met maar 15 minuten voorbereidingstijd heb je binnen no-time deze verrukkelijke sous vide vijgenjam gemaakt.

Auteur Hannah
Personen 8
Temperatuur 90
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

 • 400 gr gedroogde vijgen
 • 200 gr geleisuiker
 • 2 limoenen
 • 2 kaneelstokjes

Bereiding:

 1. De voorbereiding van de jam: Zet de sous vide bak op het aanrecht! Verwarm de sous vide cooker op 90 graden. Zorg ervoor dat de bak diep genoeg is en deze ruim gevuld is met water. Een deel van het water zal namelijk verdampen.
 2. Tijd om aan de slag te gaan: Snijd de vijgen in dunne reepjes. Vul de sous vide zak met al je ingrediënten; de limoenrasp, limoensap, geleisuiker en kaneelstokjes en vijgen en sluit de zak af of vacumeer deze.
 3. Koken: Leg de zak met alle ingrediënten in de bak met water wanneer deze op de juiste temperatuur is en stel de timer in op 2 uur. Laat het apparaat vervolgens zijn werk doen.
 4. Afkoelen: Wanneer de tijd voorbij is haal je voorzichtig de zak uit het waterbad en laat je deze rustig afkoelen op het aanrecht. Zijn de vijgen nog te grof? Rol er dan voorzichtig overheen met een deegroller. Wees voorzichtig, want je wilt niet dat de zak kapot scheurt.
 5. Verpakken: Haal de jam uit de zak en giet het in een jampot of weckpotje. Het handigste is om een klein hoekje van het zakje open te knippen, zodat alle jam er rustig in glijdt. Uiteraard kun je de kaneelstokjes eruit halen.

  Laat je ons weten hoe jouw vijgenjam is bevallen? Deel je resultaat via de hashtag #souvy

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-yakitori
Sous-vide-lamsrack

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.