Sous vide

Lamsrack

Sous-vide-lamsrack

Sous vide lamsrack! Lam bereiden kan best lastig zijn, maar met sous vide is het veel gemakkelijker om de perfecte garing te realiseren. In dit recept houden we het simpel, maar probeer zeker eens eens andere ingrediënten uit.

Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 55
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • 2 verse lamsracks
  • 30 gr ongezouten boter
  • 3 tenen knoflook
  • tijm
  • 1 sjalot
  • rozemarijn

Bereiding:

  1. De voorbereiding: Verwarm het sous vide bad op 55 graden. Je kunt zelf jouw voorkeur bepalen aan de hand van de volgende lijst.

    Very Rare tot Rare

    • 46°C – 51°C (1 tot 2,5 uur)

    Medium-rare

    • 52°C tot 57°C (1 tot 4 uur, 2,5 uur maximaal als je onder de 54°C gaart)

    Medium

    • 57°C tot 62°C (1 tot 4 uur)

    Medium-well

    • 63°C tot 67°C (1 tot 4 uur)

    Well done

    • 69°C (1 tot 4 uur)
  2. Kruiden & garen: Kruid het lam met flink wat zout en peper aan beide kanten. Vacumeer de zak en plaats in het waterbad. Wij kiezen voor 55 graden voor 2 uur.
  3. Drogen & afbakken: Haal het lam na 2 uur uit het water en laat deze uitlekken op wat papier. Verwarm een gietijzeren pan met plantaardige olie op hoog vuur. Snijd een sjalot en wat knoflook in grove stukken. Plaats het lam in de pan met de botten omhoog. Laat de boter smelten in de pan en voeg de rozemarijn, tijm, knoflook en sjalot toe.
  4. Serveren: Met een lepel kun je het sap over het lam gieten, herhaal dit enkele keren zodat de smaak overal intrekt. Na circa 1,5 minuut draai je het vlees om naar de andere zijde en zet je de pan uit. Na 30 seconden haal je het lam uit de pan en kun je deze snijden in mooie porties. In dit recept serveren we het lam met wat granaatappel en spruitjes.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-vijgenjam
Sous-vide-pompoen

4 reacties

Vera

Vera

Als er asperges zijn wil ik bovenstaand recept proberen. Heb nog niet veel sous-vide gekookt.
Heb een vraag over de tijden.
Very Rare tot Rare
46°C – 51°C (1 tot 2,5 uur)
Medium-rare
52°C tot 57°C (1 tot 4 uur, 2,5 uur maximaal als je onder de 54°C gaart)
Medium
57°C tot 62°C (1 tot 4 uur)
Medium-well
63°C tot 67°C (1 tot 4 uur)
Well done
69°C (1 tot 4 uur)
Hoe moet ik 1 tot 4 uur zien. Wanneer 1 uur wanneer 4 uur?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Onna,

Ja dat is zeker mogelijk! Het beste is om het dan in een ijsbadje terug te koelen.

Onno Jansen.

Onno Jansen.

Hoi Givan.

Kerst staat voor de deur. Ik wil de lamsrack maken. Ik wil hem graag thuis bereiden in de sous-vide. Kun je het vlees terug koelen en een paar uur later in de pan afbakken zonder dat het ten koste gaat van de malsheid?

Mvg Onno

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Vera,

In principe is 1 uur voldoende, mits je een heel dik stuk hebt. Je kunt wat spelen met de tijd omdat dan de structuur net wat anders aanvoelt. Vooral even testen wat je zelf het lekkerst vind, er is geen goed of fout!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.