Bijgerecht

Pompoen

Sous-vide-pompoen

Sous vide pompoen, in dit recept geven we je de basisinstructie om pompoen sous vide te bereiden.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 83
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (middelgroot)
  • klontje boter
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Voorbereiding: In dit recept garen we de pompoen op 83 graden omdat we deze nog gaan grillen. Wil je de pompoen direct consumeren, ga dan voor 85 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd deze in lange repen.
  2. Garen van de pompoen: Plaats de pompoen in 1-2 vacumeerzakken en voeg een takje rozemarijn en klontje boter toe. Kruid met wat peper en zout en vacumeer de zak. Gaar voor 1 uur op 83 graden.
  3. Grillen: Je kunt de pompoen direct eten, maar we kiezen ervoor om de pompoen voor 1 minuut nog af te grillen op een hete grillplaat. Hiermee krijg je een echte bbq smaak.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-lamsrack
Sous-vide-romanesco-brocolli

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.