Romanesco broccoli is niet zo populair als de reguliere broccoli maar minstens net zo lekker! Iets wat zachter en zoeter van smaak dan bloemkool. Je ziet hem soms terugkomen in gerechten van Michelin sterrenrestaurants. Vandaag een basisreceptje om deze groente sous vide te koken.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 86 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 romanesco broccoli
- 20 gr roomboter
- snufje zout
- snufje peper
- snufje nootmuskaat
Bereiding
Schoonmaken
Verwarm het waterbad op 86 graden. Was de romanesco en snijd de roosjes eraf. Plaats in de vacuumzak samen met de boter, peper en zout en nootmuskaat.
Garen
Gaar voor 1 uur op 85 graden, haal de zak uit het water. Je kunt de romanesco direct opeten!
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.