Bijgerecht

Romanesco broccoli

Sous-vide-romanesco-brocolli

Romanesco broccoli is niet zo populair als de reguliere broccoli maar minstens net zo lekker! Iets wat zachter en zoeter van smaak dan bloemkool. Je ziet hem soms terugkomen in gerechten van Michelin sterrenrestaurants. Vandaag een basisreceptje om deze groente sous vide te koken.

Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 86
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 romanesco broccoli
  • 20 gr roomboter
  • snufje zout
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat

 

Bereiding

Schoonmaken

Verwarm het waterbad op 86 graden. Was de romanesco en snijd de roosjes eraf. Plaats in de vacuumzak samen met de boter, peper en zout en nootmuskaat.

Garen

Gaar voor 1 uur op 85 graden, haal de zak uit het water. Je kunt de romanesco direct opeten!

Volgende lezen

Sous-vide-pompoen
Sous-vide-vitello-tonnato

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.