In dit sous vide recept bereiden we een frisse salade van sous vide venkel en gekarameliseerde pecannoten!
Auteur | Givan |
Personen | 2 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 appel
- 70 gr pecannoten
- 50 gr pecorino kaas
- scheut olijfolie
- 1 steranijs
- 1 el kaneel
- klontje boter
- 2 el bruine basterdsuiker
- 100 ml sinaasappelsap
- peper
- zout
Bereiding
Voorbereiding
Snijd de bovenkant van de venkel eraf en snijd de venkel in dunne plakjes. Plaats in een sous vide zak samen met de steranijs. Gaar voor 1 uur op 85 graden.
Gekarameliseerde pecannoten
Smelt wat boter in een grote koekenpan. Voeg de basterdsuiker toe en laat op laag vuur smelten. Roer na 2 minuten de kaneel er doorheen en meng de pecannoten er doorheen. Laat nog eens 2 minuten koken en zet de pan uit. Laat de pecannoten 10 – 15 minuten afkoelen.
Salade & dressing
Snijd een appel in dunne plakjes. Rasp de pecorino kaas en maak de salade op. Voeg de sla, appel, kaas en pecannoten toe. Maak een dressing van de sinaasappelsap, scheutje olijfolie, peper en zout.
Voeg de venkel toe
Na een uur haal je de venkel uit de sous vide. Snijd in nog dunnere plakjes als dit nodig is. Voeg toe aan de salade. Giet als laatste de dressing over de salade heen.
Optioneel: voeg wat granaatappel toe voor een fris zuurtje.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.