Aziatisch

Bimi

Sous-vide-bimi

Bimi, de look-a-like van broccoli. Vol met voedingstoffen en je kunt de hele groenten opeten. We bereiden de bimi sous vide en behouden hierdoor alle smaak en vitamines.

Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 86
Gaartijd 20 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 400 gr bimi
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn / mirin
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el knoflookpoeder
  • zout (optioneel)
  • peper (optioneel)

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Was de bimi. Stel het sous vide apparaat in op 86 graden en laat het water warm worden.
  2. Dressing: Maak de marinade met sojasaus, bruine suiker, rijstwijn en knoflookpoeder. Plaats de bimi in de sous vide zak met de marinade en vacumeer de zak.
  3. Garen: Gaar voor 20 minuten op 86 graden. Je kunt de bimi bijvoorbeeld serveren met zalm en rijst of eten als snack. Voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

gerookte-olijven
Sous-vide-picanha

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.