Bijgerecht

Gerookte olijven

gerookte-olijven

Vandaag bereiden we koud gerookte olijven met de smoking gun of het rookpistool. Je kunt zelf spelen met de smaken en intensiteit door de tijd en de soort rookmot. 

Auteur Givan
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 gr rookmot
  • 150 gr olijven

 

Bereiding

Voorbereiding

Vul de smoking gun of rookpistool met rookmot. Je kunt hiervoor verschillende soorten rookmot proberen, maar wij gebruiken de citroen rookmot.

Roken

Plaats de olijven in een bakje, onder de rookstolp. Zet de smoking gun of rookpistool aan en rook de hele inhoud op. Zet het apparaat uit en laat de olijven circa 10 minuten staan onder de rookstolp. Na 10 minuten kun je de rookstolp verwijderen en genieten van de koud gerookte olijven. Eet smakelijk!

     

    Gebruik het smoking gun pakket

    [product=smoking-gun-pakket]
    Perfect voor dit recept!
    [/product]

    Volgende lezen

    Sous-vide-roerei
    Sous-vide-bimi

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.