Bijgerecht

Gerookte olijven

gerookte-olijven

Vandaag bereiden we koud gerookte olijven met de smoking gun of het rookpistool. Je kunt zelf spelen met de smaken en intensiteit door de tijd en de soort rookmot. 

[product=smoking-gun-pakket]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Auteur Givan
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 gr rookmot
  • 150 gr olijven

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Vul de smoking gun of rookpistool met rookmot. Je kunt hiervoor verschillende soorten rookmot proberen, maar wij gebruiken de citroen rookmot.
  2. Roken: Plaats de olijven in een bakje, onder de rookstolp. Zet de smoking gun of rookpistool aan en rook de hele inhoud op. Zet het apparaat uit en laat de olijven circa 10 minuten staan onder de rookstolp. Na 10 minuten kun je de rookstolp verwijderen en genieten van de koud gerookte olijven. Eet smakelijk!

Volgende lezen

Sous-vide-roerei
Sous-vide-bimi

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.