Bijgerecht

Roerei

Sous-vide-roerei

In dit recept maken we een sous vide roerei! Lekker op brood met wat krokant gebakken spekjes.  

Auteur Hannah
Personen 2
Temperatuur 77
Gaartijd 20 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 30 ml room
  • snufje peper
  • klontje boter
  • 30 gr kaas (parmezaan)
  • bieslook (garnering)
  • spekjes (optioneel)
  • zout (optioneel)

 

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm het bad op 77 graden. Klop de eieren goed met de room, de helft van de kaas kaas en een snufje peper. Je kunt er voor kiezen om spekjes op te bakken om deze erbij te serveren. Wil je dit niet, voeg dan dan wat zout toe bij de eieren.

Garen

Voeg het mengsel met een klontje boter toe aan de vacuümzak en gaar voor 20 minuten. Bij elke 5 minuten kun je de eieren even omhusselen door er met een lepel voorzichtig op te drukken. Haal de zak na 20 minuten uit het water. Kruid na met wat peper en zout en snijd een bieslook ter garnering.

Optioneel kun je er nog spekjes aan toevoegen. We raden aan om dit in een pan te bakken en niet bij het mengsel in de sous vide te doen aangezien je dan geen krokante spekjes krijgt.

Volgende lezen

Sous-vide-ingelegde-ui
gerookte-olijven

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.