BBQ

Picanha

Sous-vide-picanha

Picanha is het staartstuk van het rund en is vooral in Zuid-Amerika een zeer populair stuk vlees. Je herkent de picanha aan de duidelijke vetrand. Met de sous vide bereiding garandeer je jezelf van een perfecte garing. 

 Auteur Givan
Personen 2
Temperatuur 55
Gaartijd 2 uur
Prep tijd 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 400 gr picanha
  • klontje boter
  • zout
  • peper
  • tijm

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Stel het sous vide apparaat in op 55 graden en laat het water warm worden. Bestrooi de picanha met flink wat peper en zout en vacumeer de zak. Plaats in het bad en laat garen voor 2 uur.
  2. Afbakken: Haal de picanha uit de zak en dep deze droog met keukenpapier. Verwarm de pan op heet vuur met wat olijfolie en een klontje boter. Voeg wat tijm toe en laat de picanha voor 1 minuut per kant garen voor een mooi bruin laagje. Je kunt de picanha ook traditioneel bereiden op de BBQ.

Volgende lezen

Sous-vide-bimi
gerookte-gin-tonic

3 reacties

Bernard

Bernard

Is het gewicht van te bereiden product van invloed op kook.-temperatuur/,-tijd?

Als je na het garen het product op een later tijdstip wilt afbraden geldt er dan een andere braadtijd ivm afgekoeld product?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Ann,

Wij hebben zelf geen Sous Vide van Supreme maar ik gok dat dit geen probleem moet zijn.

Fijn weekend!

Wittevrongel Ann

Wittevrongel Ann

Mag een groter stuk dat niet in de voorziene verticale rekken past, gewoon horizontaal gelegd worden op de plaat met gaatjes
Ik bezit nog maar pas een sousvide van het merk Supreme, mijn verdeler is momenteel met vakantie en kan de vraag niet stellen
Met vriendelijke dank

Ann

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.