Picanha is het staartstuk van het rund en is vooral in Zuid-Amerika een zeer populair stuk vlees. Je herkent de picanha aan de duidelijke vetrand. Met de sous vide bereiding garandeer je jezelf van een perfecte garing.
Auteur | Givan |
Personen | 2 |
Temperatuur | 55 |
Gaartijd | 2 uur |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 400 gr picanha
- klontje boter
- zout
- peper
- tijm
Bereiding
Voorbereiding
Stel het sous vide apparaat in op 55 graden en laat het water warm worden. Bestrooi de picanha met flink wat peper en zout en vacumeer de zak. Plaats in het bad en laat garen voor 2 uur.
Afbakken
Haal de picanha uit de zak en dep deze droog met keukenpapier. Verwarm de pan op heet vuur met wat olijfolie en een klontje boter. Voeg wat tijm toe en laat de picanha voor 1 minuut per kant garen voor een mooi bruin laagje. Je kunt de picanha ook traditioneel bereiden op de BBQ.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-compleet-pakket]
Haal alles voor sous vide koken in huis
[/product]
[product=vacuumapparaat-kitchen-line]
Vacumeren zoals een pro!
[/product]
4 reacties
Leo Heijmans
Voor het eerst SousVide gebruikt met Picanna. 3 uur op 57 graden. Vlees was een beetje taai en zenig. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes Leo
Bernard
Is het gewicht van te bereiden product van invloed op kook.-temperatuur/,-tijd?
Als je na het garen het product op een later tijdstip wilt afbraden geldt er dan een andere braadtijd ivm afgekoeld product?
Wittevrongel Ann
Mag een groter stuk dat niet in de voorziene verticale rekken past, gewoon horizontaal gelegd worden op de plaat met gaatjes
Ik bezit nog maar pas een sousvide van het merk Supreme, mijn verdeler is momenteel met vakantie en kan de vraag niet stellen
Met vriendelijke dank
Ann
Givan van Souvy
Hi Ann,
Wij hebben zelf geen Sous Vide van Supreme maar ik gok dat dit geen probleem moet zijn.
Fijn weekend!
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.