In dit recept garen we de bieten sous vide met balsamico om ze een mooie, rijke smaak te geven! Heerlijk in een frisse salade als bijgerecht of maaltijdsalade.
Auteur | Hannah |
Personen | 4 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 5 bieten (circa 400 gr)
- 100 gr rucola slamelange
- 4 el balsamico
- 2 el honing
- 200 gr geitenkaas
- peper
- zout
Bereiding
Voorbereiding
Stel het sous vide apparaat in op 85 graden. Schil de bieten met een dunschiller en was deze. Snijd vervolgens in plakken van circa 2 cm dik.
Garen
Plaats de gesneden bieten samen met de balsamico, een snuf zout en peper in een vacuümzak. Vacumeer de zak en plaats 1 uur in het water op 85 graden. Haal na een uur de zak uit het water en snijd de biet in blokjes.
Salade
Maak de salade met rucola (slamelange), bieten, gesneden geitenkaas en walnoten. Je kunt nog wat olijfolie, balsamico en honing naar wens toevoegen.
Tip: verwarm de walnoten even kort in de pan voor een nootachtige smaak.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.