In dit recept garen we de bieten sous vide met balsamico om ze een mooie, rijke smaak te geven! Heerlijk in een frisse salade als bijgerecht of maaltijdsalade.
Auteur | Hannah |
Personen | 4 |
Temperatuur | 85 |
Gaartijd | 1 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 5 bieten (circa 400 gr)
- 100 gr rucola slamelange
- 4 el balsamico
- 2 el honing
- 200 gr geitenkaas
- peper
- zout
Bereiding:
- Voorbereiding: Stel het sous vide apparaat in op 85 graden. Schil de bieten met een dunschiller en was deze. Snijd vervolgens in plakken van circa 2 cm dik.
- Garen: Plaats de gesneden bieten samen met de balsamico, een snuf zout en peper in een vacuümzak. Vacumeer de zak en plaats 1 uur in het water op 85 graden. Haal na een uur de zak uit het water en snijd de biet in blokjes.
-
Salade: Maak de salade met rucola (slamelange), bieten, gesneden geitenkaas en walnoten. Je kunt nog wat olijfolie, balsamico en honing naar wens toevoegen.
Tip: verwarm de walnoten even kort in de pan voor een nog nootachtige smaak.
Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor de recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.