Bijgerecht

Bietensalade

Sous-vide-bieten

In dit recept garen we de bieten sous vide met balsamico om ze een mooie, rijke smaak te geven! Heerlijk in een frisse salade als bijgerecht of maaltijdsalade.

Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 85
Gaartijd 1 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 5 bieten (circa 400 gr)
  • 100 gr rucola slamelange
  • 4 el balsamico
  • 2 el honing
  • 200 gr geitenkaas
  • peper
  • zout

 

Bereiding

Voorbereiding

Stel het sous vide apparaat in op 85 graden. Schil de bieten met een dunschiller en was deze. Snijd vervolgens in plakken van circa 2 cm dik.

Garen

Plaats de gesneden bieten samen met de balsamico, een snuf zout en peper in een vacuümzak. Vacumeer de zak en plaats 1 uur in het water op 85 graden. Haal na een uur de zak uit het water en snijd de biet in blokjes.

Salade

Maak de salade met rucola (slamelange), bieten, gesneden geitenkaas en walnoten. Je kunt nog wat olijfolie, balsamico en honing naar wens toevoegen.

    Tip: verwarm de walnoten even kort in de pan voor een nootachtige smaak.

     

    Gebruik deze producten

    [product=sous-vide-bak-met-deksel]
    Handig voor dit recept
    [/product]

    [product=ivide-circulator-stick-2-0]
    Perfect voor dit recept!
    [/product]

    [product=vacuumzakken]
    Geschikt voor sous vide koken
    [/product]

    Volgende lezen

    Sous-vide-rum-infusion
    Sous-vide-kersen-jam

    Laat een reactie achter

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.