Dranken

Infused rum met koffie

Sous-vide-rum-infusion

Maak een sous vide geinfuseerde rum met koffie, die je vervolgens in verschillende cocktails kunt gebruiken.

Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 60
Gaartijd 20 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 500 ml rum
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 limoen
  • 1 citroenschil
  • 2 el koffiebonen
  • espresso
  • suikersiroop
  • ijsblokjes

Bereiding:

  1. Mixen: Mix de rum, kruidnagel, limoenschil, citroenschil en de koffiebonen en plaats deze een vacuümzak met vochtstrip. Gaar voor 20 minuten op 60 graden. Verwijder vervolgens alle ingrediënten met een zeef.
  2. Cocktail: Je kunt de rum nu gebruiken in een lekkere cocktail. Dit is een voorbeeld maar je kunt hier zelf mee experimenteren. Schenk een laagje van de gemixte rum in een cocktailglas en mix met een espresso en suikersiroop. Toef af met een ijsklontje.

[product=ijsblokjesvorm-met-deksel]
Perfecte ijsblokjes
[/product]

[product=cobbler-shaker-3-delig]
Shake jouw cocktail tot perfectie
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-vitello-tonnato
Sous-vide-bieten

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.