Leer hoe je thuis heerlijke gedroogde bieten kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze kleurrijke en voedzame snack is ideaal voor tussendoortjes of als toevoeging aan salades en andere gerechten. Ons recept leidt je door het proces van het drogen van bieten met behulp van een oven of voedseldroger, waardoor je een gezonde en smaakvolle snack krijgt.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 48 |
Gaartijd | 8 uur |
Prep tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo bieten
Bereiding
Voorbereiding
Was en schil de bieten. Vervolgens snijd je de bieten in gelijke plakken en verdeel je deze over het rooster van de droogoven.
Drogen
Verwarm de droogoven voor op 48 graden. Wanneer de droogoven is voorverwarmd plaats je het rooster in de oven. Na 8 uur kijk je of de bieten volledig gedroogd zijn.
Het kan dat de bieten wat langer de tijd hebben om volledig te drogen. Plaats het rooster dan terug in de oven en wacht tot het volledig gedroogd is. Zodra de bieten volledig gedroogd zijn haal je het rooster uit de oven en laat je de bieten afkoelen. Vervolgens bewaar je de bieten in een afgesloten verpakking.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.