Droogoven

Gedroogde tomaat

Gedroogde tomaat

Ontdek hoe je thuis heerlijke gedroogde tomaten kunt maken met ons eenvoudige recept. Deze smaakvolle, gedroogde tomaten zijn perfect als snack, voor het verrijken van pastagerechten, salades, of als toevoeging aan broodjes. Volg onze stap-voor-stap instructies om tomaten te drogen in je oven of met een voedseldroger, en geniet van de intense, geconcentreerde smaak die je gerechten naar een hoger niveau tilt.

Auteur Tess
Personen 4
Temperatuur 60
Gaartijd 12 uur
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten
  • 100 ml olijfolie

 

Bereiding

Voorbereiding

Was de tomaten. Vervolgens snijd je tomaten in 4 kwartjes. Mix de gesneden tomaten met olijfolie. Voeg eventueel nog wat verse kruiden en knoflook toe voor wat extra smaak. Laat het even marineren en leg de tomaten vervolgens op het rooster van de droogoven.

Drogen

Als de oven 60 graden is kun je het rooster met de tomaten in de oven plaatsen. Wacht 4 tot 12 uur tot de tomaten gedroogd zijn. Haal het rooster vervolgens uit de oven en laat de tomaten afkoelen. Je kunt de gedroogde tomaat bewaren in een afgesloten verpakking.

 

Gebruik deze voedseldroger

[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Volgende lezen

Gedroogde biet
Gedroogde perzik

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.