Er gaat niets boven de zoete, sappige smaak van een rijpe perzik in de zomer. Maar wat als je die heerlijke smaak het hele jaar door kunt bewaren? Met dit eenvoudige recept voor gedroogde perziken haal je het beste uit dit zomerse fruit en maak je een gezonde snack die lang houdbaar is.
Auteur | Tess |
Personen | 4 |
Temperatuur | 57 |
Gaartijd | 24 uur |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 kilo perzik
Bereiding
Voorbereiding
Begin met het wassen van de perziken. Je kunt de schil eten, maar de schil wordt taai wanneer je de perziken droogt. Je kunt de perziken dus beter schillen. Vervolgens snijd je ze in gelijke plakjes. Leg de schijfjes perzik op het rooster van de droogoven.
Drogen
Zodra de droogoven voorverwarmd is plaats je het rooster met de perzik in de droogoven. Het drogen van de perziken kan meer dan 30 uur duren. Check daarom tussendoor hoe het ervoor staat. Wanneer de perziken gedroogd zijn haal je het rooster uit de oven en laat je de perziken afkoelen. Vervolgens bewaar je het in een afgesloten pot.
Gebruik deze voedseldroger
[product=voedseldroger-kitchen-line]
Perfect voor dit recept!
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.