Gedroogde perzik

Gedroogde perzik

Auteur: Tess van Souvy

Personen: 4

Temperatuur: 57

Gaartijd: 24 uur

Prep tijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo perzik

Bereiding:

  1. Voorbereiding -

    Begin met het wassen van de perziken. Je kunt de schil eten, maar de schil wordt taai wanneer je de perziken droogt. Je kunt de perziken dus beter schillen. Vervolgens snijd je ze in gelijke plakjes. Leg de schijfjes perzik op het rooster van de droogoven.

  2. Drogen -

    Zodra de droogoven voorverwarmd is plaats je het rooster met de perzik in de droogoven. Het drogen van de perziken kan meer dan 30 uur duren. Check daarom tussendoor hoe het ervoor staat. Wanneer de perziken gedroogd zijn haal je het rooster uit de oven en laat je de perziken afkoelen. Vervolgens bewaar je het in een afgesloten pot.

Volgende lezen

Gedroogde tomaat
Gedroogde boerenkool

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.