recepten

Short rib

De short rib is een van de meest smaakvolle stukken vlees van het rund. Dit deel van het rund kan bijzonder mals en sappig worden als het op de juist manier wordt bereid. Echter blijft het over het algemeen lastig om een stuk vlees mals en sappig te bereiden én vooral op de barbecue. Maar wij hebben hier de perfecte oplossing voor! Heel misschien ken je het wel: sous vide. Wanneer het vlees voor een langere tijd op een lage temperatuur gegaard wordt, zorgt dit voor een tongstrelend resultaat. De short rib sous vide bereiden én vervolgens een rokerige smaak geven op de barbecue levert het beste resultaat op. Short rib sous vide garen moet je écht proberen!

Ingrediënten

 • 4 short ribs
 • Peper
 • Zout
 • Olie

Bereiden

 1. Zet alles klaar

  Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 74 °C en laat het water verwarmen.

 2. Op smaak brengen

  Breng de short rib op smaak met peper, zout, olijfolie en stop ze in de sous vide zakken.

 3. Garen

  Zodra het water op temperatuur is laat je de short rib minimaal 14 uur garen. Voor een nóg malser resultaat kan je het 24 uur laten garen.

 4. Afwerking

  Haal de verpakte short rib uit het water. Maak de short rib goed droog voordat je het gaat bakken. Bak de short rib in een pan met olie óf op de barbecue zodat het een goudbruine korst krijgt.