recepten

Appelmoes

Altijd al je eigen appelmoes willen maken? Met sous vide wordt dit super simpel! Bij een normale bereidingswijze kan het voorkomen dat de appelmoes een lelijke kleur krijgt, met de sous vide bereiding houd je dit tegen! Daarnaast blijven alle smaken behouden.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 40 gram fijne suiker
  • 20 ml water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Bereiden

  1. Voorbereiding

    Schil de 4 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne reepjes en voeg 40 gram suiker, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en een klein beetje water toe. Vacumeer vervolgens de zak.

  2. Garen

    Verwarm het waterbad op 80 graden en gaar voor 30 tot 35 minuten. Haal de vacuümzak uit het water, snijd de zak open en plaats de appels in een kommetje.   Verwijder de kaneelstok en steranijs en blend de appels tot een puree met een staafmixer. Je kunt optioneel nog wat kaneel in poedervorm toevoegen voor een leuk effect.

    Ga je de appelmoes niet direct eten? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je deze in de koeling plaatst.