Appelmoes

Sous-vide-appelmoes

Auteur: Givan van Souvy

Personen: 4

Temperatuur: 80

Gaartijd: 35 minuten

Prep tijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 40 gram fijne suiker
  • 20 ml water
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Bereiding:

  1. Voorbereiding -

    Schil de 4 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne reepjes en voeg 40 gram suiker, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en een klein beetje water toe. Vacumeer vervolgens de zak.

  2. Garen -

    Verwarm het waterbad op 80 graden en gaar voor 30 tot 35 minuten. Haal de vacuümzak uit het water, snijd de zak open en plaats de appels in een kommetje. Verwijder de kaneelstok en steranijs en blend de appels tot een puree met een staafmixer. Je kunt optioneel nog wat kaneel in poedervorm toevoegen voor een leuk effect.

    Ga je de appelmoes niet direct eten? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je deze in de koeling plaatst.

Volgende lezen

kippendij-sous-vide

3 reacties

De Metsenaere johny

De Metsenaere johny

zal het recept proberen.

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Leuk om te horen Emie!

Emie

Emie

De lekkerste appelmoes die ik ooit zelf gemaakt heb. Zelfs de pubers vragen om meer.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.