Appelmoes
Altijd al je eigen appelmoes willen maken? Met sous vide wordt dit super simpel! Bij een normale bereidingswijze kan het voorkomen dat de appelmoes een lelijke kleur krijgt, met de sous vide bereiding houd je dit tegen! Daarnaast blijven alle smaken behouden.
Ingrediënten
- 4 appels
- 40 gram fijne suiker
- 20 ml water
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
Bereiden
-
Voorbereiding
Schil de 4 appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne reepjes en voeg 40 gram suiker, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en een klein beetje water toe. Vacumeer vervolgens de zak.
-
Garen
Verwarm het waterbad op 80 graden en gaar voor 30 tot 35 minuten. Haal de vacuümzak uit het water, snijd de zak open en plaats de appels in een kommetje. Verwijder de kaneelstok en steranijs en blend de appels tot een puree met een staafmixer. Je kunt optioneel nog wat kaneel in poedervorm toevoegen voor een leuk effect.
Ga je de appelmoes niet direct eten? Laat deze dan eerst afkoelen voordat je deze in de koeling plaatst.
Welke appels kun je het beste gebruiken?
Kun je de vacuüm zak na de bereiding invriezen en hoe lang kun je de appelcompote daarna bewaren in de vriezer?
De lekkerste appelmoes die ik ooit zelf gemaakt heb. Zelfs de pubers vragen om meer.
Leuk om te horen Emie!
zal het recept proberen.