Koud roken met de smoking gun
Met koud-roken geef je een heerlijke rooksmaak aan bijvoorbeeld zalm, pulled pork of kaas. Eenvoudig te bedienen smoking guns waarmee je binnen no-time de lekkerste gerechten bereid. Bekijk onze verschillende smoking guns, rookstolpen en smaken houtmot (houtsnippers).
Smoking pakketten
Combineer onze favoriete rook-producten met onze smoking pakketten!
Koud-rook accessoires
Rookmot & accessoires
Speel met smaken!
Kookboeken
Krijg inspiratie via onze bbq en koud-rook boeken!
Wat is koud-roken?
Met koud roken geef je een rooksmaak aan je voedsel zonder dat een product gaart, in tegenstelling tot warm-roken zoals bij paling en makreel wordt gedaan. In principe kun je alle soorten producten koud-roken, denk bijvoorbeeld aan gerookte boter of gerookt zout. Om te kunnen koud-roken heb je een smoking gun of rookpistool nodig. Je vult deze vervolgens met wat houtsnippers, ook wel rookmot of houtmot genoemd. De houtsnippers zijn enorm dun, waardoor deze makkelijk branden. Vul vervolgens de rookstolp met rook en laat het product voor 5 – 10 in de rook staan. Binnen enkele minuten heb je een echte bbq smaak. Creëer je eigen smaken met de verschillende citroen, appel, olijf of sinaasappel rookmot.