Sous vide

Short rib

short rib sous vide

De short rib is een van de meest smaakvolle stukken vlees van het rund. Dit deel van het rund kan bijzonder mals en sappig worden als het op de juist manier wordt bereid. Echter blijft het over het algemeen lastig om een stuk vlees mals en sappig te bereiden én vooral op de barbecue. Maar wij hebben hier de perfecte oplossing voor! Heel misschien ken je het wel: sous vide. Wanneer het vlees voor een langere tijd op een lage temperatuur gegaard wordt, zorgt dit voor een tongstrelend resultaat. De short rib sous vide bereiden én vervolgens een rokerige smaak geven op de barbecue levert het beste resultaat op. Short rib sous vide garen moet je écht proberen!

Auteur Jorick
Personen 4
Temperatuur 74
Gaartijd 14 uur
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten

  • 4 short ribs
  • Peper
  • Zout
  • Olie

 

Bereiding

Zet alles klaar

Neem een pan of sous vide bak en vul deze met water. Stel het sous vide apparaat in op 74 °C en laat het water verwarmen.

Op smaak brengen

Breng de short rib op smaak met peper, zout, olijfolie en stop ze in de sous vide zakken.

Garen

Zodra het water op temperatuur is laat je de short rib minimaal 14 uur garen. Voor een nóg malser resultaat kan je het 24 uur laten garen.

Afwerking

Haal de verpakte short rib uit het water. Maak de short rib goed droog voordat je het gaat bakken. Bak de short rib in een pan met olie óf op de barbecue zodat het een goudbruine korst krijgt.

 

Gebruik deze producten

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

sous vide kipsate
sous vide spareribs

3 reacties

Ralph

Ralph

Als ik de shortribs bevroren er in doe? Moet ik dat tijdens het opwarmen doen of moet ik dat alsnog doen als het water warm is en dan de tijd verlengen?

Michiel

Michiel

Dank voor recept…ga het vandaag proberen….

Heeft u advies over het bbq-en? Hoe heet? Direct /indirect ? Welk rookhout?

Hoe heet als ik de short rib eerst heb teruggekoeld?

Givan van Souvy

Givan van Souvy

Hi Michiel,

Voor zulke vragen kun je het beste aan onze Facebook groep vragen. Meestal heb je dan binnen enkele minuten een reactie.

https://www.facebook.com/groups/149654692304987

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.