Sous vide

Knoflook gamba's

sous-vide-knoflook-gambas

Met dit recept maak je heerlijke knoflook gamba’s! Vervolgens kun je brood in de smaakvolle olijfolie dippen. Dit recept is één van de recepten van het boek sous vide van Bas Robben! 

[product=sous-vide-bas-robben]
Shop hier het kookboek van Bas Robben en ontdek al zijn recepten!
[/product]

Personen 2
Temperatuur 54
Gaartijd 30 minuten
Prep tijd 25 minuten

 

Ingrediënten

  • 15 gamba's met staart (gepeld)
  • 200 gr oesterzwammen
  • 10 gr peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper (optioneel)
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 1/2 onbespoten citroen
  • sponzig brood (bij serveren)
  • zout

 

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm het waterbad voor op 54 °C. Bestrooi de gamba’s met zout. Doe ze met de in dunne reepjes gesneden oesterzwammen, knoflook in dunne plakjes, fijngesneden peterseliesteeltjes en eventueel de in ringen gesneden chilipeper in een sous-videzak. Giet de olijfolie erbij. Trek de zak vacuüm door middel van verticaal vacumeren of gebruik de waterverplaatsingsmethode.

Garen en serveren

Gaar de gamba’s 30 minuten in het waterbad. Neem de zak uit het waterbad, knip hem open en schenk hem leeg in een serveerschaal. Rasp er wat citroenschil overheen en bestrooi met het fijngesneden peterselieblad. Serveer met het brood; de olie is heerlijk om in te dippen.

Recept: Bas Robben, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Ajda Mehmet en Maaike Koorman

 

Gebruik deze producten

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Geschikt voor dit recept
[/product]

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=thermische-isolatie-ballen]
Zodat het water op temperatuur blijft
[/product]

Volgende lezen

sous-vide-boeuf-bourguignon-recept
sous-vide-asperges-miso-tahinisaus

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.