Met dit recept maak je heerlijke knoflook gamba’s! Vervolgens kun je brood in de smaakvolle olijfolie dippen. Dit recept is één van de recepten van het boek sous vide van Bas Robben!
[product=sous-vide-bas-robben]
Shop hier het kookboek van Bas Robben en ontdek al zijn recepten!
[/product]
Personen | 2 |
Temperatuur | 54 |
Gaartijd | 30 minuten |
Prep tijd | 25 minuten |
Ingrediënten
- 15 gamba's met staart (gepeld)
- 200 gr oesterzwammen
- 10 gr peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipeper (optioneel)
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1/2 onbespoten citroen
- sponzig brood (bij serveren)
- zout
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm het waterbad voor op 54 °C. Bestrooi de gamba’s met zout. Doe ze met de in dunne reepjes gesneden oesterzwammen, knoflook in dunne plakjes, fijngesneden peterseliesteeltjes en eventueel de in ringen gesneden chilipeper in een sous-videzak. Giet de olijfolie erbij. Trek de zak vacuüm door middel van verticaal vacumeren of gebruik de waterverplaatsingsmethode.
Garen en serveren
Gaar de gamba’s 30 minuten in het waterbad. Neem de zak uit het waterbad, knip hem open en schenk hem leeg in een serveerschaal. Rasp er wat citroenschil overheen en bestrooi met het fijngesneden peterselieblad. Serveer met het brood; de olie is heerlijk om in te dippen.
Recept: Bas Robben, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Ajda Mehmet en Maaike Koorman
Gebruik deze producten
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Geschikt voor dit recept
[/product]
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=thermische-isolatie-ballen]
Zodat het water op temperatuur blijft
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.