Wil jij je groene asperges naar een topniveau brengen? Dan is dit hét recept. We bereiden de asperges sous vide en serveren het met daslookkruim, chili peper pickle en miso-tahinisaus. Dit recept is één van de recepten van het boek sous vide van Bas Robben.
[product=sous-vide-bas-robben]
Dit recept is van het kookboek Sous vide van Bas Robben
[/product]
Auteur | Bas Robben |
Personen | 4 |
Temperatuur | 84 |
Gaartijd | 20 minuten |
Prep tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 500 gr groene asperges
- 1 el boter
- zout
- 2 el misopasta
- 6 el tahini
- 4 chilipepers
- 1 el mosterdzaad
- 1 el korianderzaad
- 100 ml rijstazijn (zonder toegevoegde suikers)
- 60 gr suiker
- 2 el ongeroosterde sesamolie
- 2 el fijngesneden daslook (of bieslook)
- 50 gr panko
Bereiding
Voorbereiding
Was de groene asperges en snijd de achterkant eraf. Snijd de chilipepers in dunne ringen. Snijd vervolgens de daslook fijn. Verwarm het waterbad voor op 84 °C.
Chilipeperpickle
Doe voor de chilipeperpickle de chilipepers in een hittebestendig kommetje. Rooster het mosterd- en korianderzaad 2 minuten in een steelpan op middel- hoog vuur, tot ze beginnen te geuren. Voeg de rijstazijn en suiker toe, samen met 100 ml water. Breng aan de kook en zet het vuur daarna meteen uit. Giet het azijnmengsel over de chilipepers en laat afkoelen. Zet de pickle tot gebruik in de koelkast.
Asperges
Leg intussen de asperges in een enkele laag in een sous-videzak; gebruik eventueel 2 zakken. Voeg de boter toe en wat zout. Trek de zak(ken) vacuüm. Gaar de asperges 20 minuten in het waterbad.
Panko
Roer intussen de misopasta in een schaaltje los met 2 eetlepels water. Voeg de tahini toe en roer tot een gladde saus. Verhit voor het daslookkruim de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de daslook en panko toe. Roerbak tot de panko goudbruin is. Voeg eventueel wat extra sesamolie toe als het kruim dreigt te verbranden. Breng het daslookkruim op smaak met wat zout.
Afronden
Neem de sous-vide zak(ken) uit het waterbad en knip open. Neem de asperges eruit en verdeel ze over de borden. Schep er wat van de miso-tahinisaus overheen. Serveer er indien gewenst de sous-vide gepocheerde eieren naast. Garneer met de chilipeperpickle en veel daslookkruim.
Recept: Bas Robben, Fotografie: Saskia van Osnabrugge, Styling: Ajda Mehmet en Maaike Koorman
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.