De bruschetta, een knapperige toast van Italiaanse bodem, gekroond met verse tomaten en basilicum. Dit voorgerecht is eenvoudig, maar oh zo verrukkelijk. Het roept onmiddellijk herinneringen op aan zomeravonden in Toscane, waar de geuren van rijpe tomaten en versgeplukte basilicum de lucht vullen. Laat je verleiden door deze klassieker uit de Italiaanse keuken!
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 10 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 stokbrood of ciabatta
- 2 teentjes knoflook
- 3-4 rijpe tomaten
- Een handvol verse basilicumblaadjes
- Olijfolie, extra vierge
- Zout en zwarte peper
Bereiding
Het brood
Snijd het stokbrood of de ciabatta in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Rooster de plakken brood in een grillpan of onder de grill tot ze goudbruin en knapperig zijn.
De knoflook
Pel de teentjes knoflook en wrijf ze over de geroosterde broodjes.
De tomaten
Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan de tomaten. Besprenkel vervoglens het tomaten-basilicum mengsel met olijfolie, zout en peper en meng goed.
De bruschetta's maken
Verdeel het tomaten-basilicum mengsel over de geroosterde broodjes. Druppel eventueel nog wat extra olijfolie over de bruschetta en serveer direct.
Gebruik deze producten
[product=broodsnijplank]
Dé perfecte broodplank!
[/product]
[product=broodmes-pro-series]
Vlijmscherp!
[/product]
[product=doorschenker-3-stuks]
Sprenkel olijfolie met gemak
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.