Bijgerecht

Bruschetta: een klassieker met tomaat en basilicum

bruschetta

De bruschetta, een knapperige toast van Italiaanse bodem, gekroond met verse tomaten en basilicum. Dit voorgerecht is eenvoudig, maar oh zo verrukkelijk. Het roept onmiddellijk herinneringen op aan zomeravonden in Toscane, waar de geuren van rijpe tomaten en versgeplukte basilicum de lucht vullen. Laat je verleiden door deze klassieker uit de Italiaanse keuken!

[product=broodsnijplank]
Dé perfecte broodplank!
[/product]

[product=broodmes-pro-series]
Vlijmscherp!
[/product]

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 10 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 rijpe tomaten
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie, extra vierge
  • Zout en zwarte peper

Bereiding:

  1. Het brood: Snijd het stokbrood of de ciabatta in schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Rooster de plakken brood in een grillpan of onder de grill tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. De knoflook: Pel de teentjes knoflook en wrijf ze over de geroosterde broodjes.
  3. De tomaten: Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Hak de basilicum fijn en voeg deze toe aan de tomaten. Besprenkel vervoglens het tomaten-basilicum mengsel met olijfolie, zout en peper en meng goed.
  4. De bruschetta's maken: Verdeel het tomaten-basilicum mengsel over de geroosterde broodjes. Druppel eventueel nog wat extra olijfolie over de bruschetta en serveer direct.

[product=doorschenker-3-stuks]
Sprenkel olijfolie met gemak
[/product]

Volgende lezen

gekruide-linzen-tomaten-spinazie
caponata

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.