Caponata is een symfonie van smaken rechtstreeks uit het hart van Sicilië. Deze zoet-zure aubergine delicatesse vormt een explosie van smaken in je mond; een must-try voor elke liefhebber van de Mediterrane keuken.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 20 minuten |
Prep tijd | 4 5 minuten |
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 50 gram groene olijven, ontpit en gehalveerd
- 2 eetlepels kappertjes
- 3 tomaten, in blokjes
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 theelepel suiker
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
Stap 1
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 minuten staan, spoel ze daarna af en dep droog. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Stap 2
In dezelfde pan, voeg een beetje meer olie toe en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en paprika tot ze zacht zijn.
Stap 3
Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en laat 5 minuten sudderen.
Stap 4
Voeg de aubergine terug in de pan, samen met de azijn en suiker. Roer goed en laat nog 10 minuten sudderen op laag vuur.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper en laat de caponata afkoelen voor het serveren.
Serveer de caponata gekoeld als voorgerecht of bijgerecht met wat knapperig brood.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.