Focaccia, het is zoveel meer dan gewoon brood. Deze luchtige en smaakvolle traktatie uit Italië is de perfecte toevoeging aan elke Italiaanse maaltijd of borrel. Gewoon op zichzelf met een scheutje olijfolie en wat zeezout kan natuurlijk ook!
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 20 tot 25 minuten |
Prep tijd | 1 uur en 45 minuten |
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 2 theelepels zout
- 7 gram gist
- 2 theelepels suiker
- 300 mililiter warm water
- 4 eetlepels olijfolie
- Grof zeezout en rozemarijn voor de topping
- Optioneel balsamicoazijn
Bereiding
Stap 1
Meng de suiker, het warme water en de gist in een kom en laat 10 minuten rusten.
Stap 2
Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een deeg ontstaat.
Stap 3
Kneed het deeg 10 minuten op een bebloemde ondergrond.
Stap 4
Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 6
Druk het deeg plat in een rechthoekige vorm, maak met je vingers kleine kuiltjes in het deeg en besprenkel met olijfolie.
Stap 7
Bestrooi met grof zeezout en rozemarijn.
Stap 8
Bak 20 tot 25 minuten in de oven of tot goudbruin.
Geniet van je zelfgemaakte focaccia met een dip van olijfolie en balsamicoazijn.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.