Bijgerecht

Focaccia: meer dan alleen brood

focaccia

Focaccia, het is zoveel meer dan gewoon brood. Deze luchtige en smaakvolle traktatie uit Italië is de perfecte toevoeging aan elke Italiaanse maaltijd of borrel. Gewoon op zichzelf met een scheutje olijfolie en wat zeezout kan natuurlijk ook!

Auteur Suzanne
Personen 4
Gaartijd 20 tot 25 minuten
Prep tijd 1 uur en 45 minuten

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 7 gram gist
  • 2 theelepels suiker
  • 300 mililiter warm water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout en rozemarijn voor de topping
  • Optioneel balsamicoazijn

 

Bereiding

Stap 1

Meng de suiker, het warme water en de gist in een kom en laat 10 minuten rusten.

Stap 2

Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een deeg ontstaat.

Stap 3

Kneed het deeg 10 minuten op een bebloemde ondergrond.

Stap 4

Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 6

Druk het deeg plat in een rechthoekige vorm, maak met je vingers kleine kuiltjes in het deeg en besprenkel met olijfolie.

Stap 7

Bestrooi met grof zeezout en rozemarijn.

Stap 8

Bak 20 tot 25 minuten in de oven of tot goudbruin.

Geniet van je zelfgemaakte focaccia met een dip van olijfolie en balsamicoazijn.

Volgende lezen

Caponata: een Siciliaanse aubergine delicatesse
insalata-caprese

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.