Niets schreeuwt ‘zomer’ meer dan een verse Insalata Caprese. Er zijn weinig gerechten die de eenvoudige elegantie van de Italiaanse keuken zo perfect belichamen als de Insalata Caprese. Deze tijdloze salade, oorspronkelijk afkomstig van het zonovergoten eiland Capri, vangt de essentie van de zomer in slechts een paar hoogwaardige ingrediënten.
Of je nu verlangt naar een stukje Mediterrane magie op je bord of een snel, verfrissend voorgerecht nodig hebt, de Insalata Caprese belooft altijd een symfonie van smaken en texturen. Laat je verleiden door de charmes van dit eenvoudige Italiaanse juweeltje en waan je, al is het maar voor even, in het hart van de Amalfikust. Buon appetito!
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 3 grote rijpe tomaten
- 200 gran buffelmozzarella
- Verse basilicumblaadjes
- Olijfolie, extra vierge
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Balsamico-azijn (optioneel)
Bereiding
Stap 1
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en leg ze afwisselend op een schaal, overlappend.
Stap 2
Verdeel de basilicumblaadjes erover en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Druppel indien gewenst wat balsamico-azijn erover voor een extra smaakdimensie.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.