Linzen, het voedsel van farao’s en koningen, nemen hier het voortouw. Gekookt met sappige tomaten en verse spinazie, is dit bijgerecht zowel hartig als voedzaam. De aardse smaak van de linzen, gecombineerd met de zoetheid van de tomaten en de rijkdom van spinazie, maakt dit tot een hartverwarmende maaltijd.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | ± 25 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper en komijn
Bereiding
Stap 1
Was de linzen grondig en kook ze volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Stap 4
Voeg de gekookte linzen en kruiden toe. Meng goed.
Stap 5
Voeg ten slotte de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.