Bloemkool, vaak over het hoofd gezien in de groentewereld, wordt in dit recept de ster van de show. Fijn vermalen tot de consistentie van rijst en dan gekookt met verse kruiden, het is een licht en gezond alternatief voor traditionele rijst. Elk korreltje draagt de smaken van de kruiden, wat resulteert in een geurige en smaakvolle bijgerecht. Het is een moderne twist op een klassiek bijgerecht, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun favoriete gerechten te genieten.
Auteur | Suzanne |
Personen | 4 |
Gaartijd | 5 tot 7 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse kruiden (bijv. peterselie, koriander, munt)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: citroen
Bereiding
Voorbereiding
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en pulseer tot ze de textuur van rijst hebben.
Garen
Verhit olijfolie in een pan en voeg de bloemkoolrijst toe. Bak 5 tot 7 minuten of tot de bloemkool gaar is.
Op smaak brengen
Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de pan. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
Voeg optioneel de citroen toe voor een klein zuurtje.
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.