Groente

Broccoli

Sous-vide-broccoli

De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt… waarom?! Sous vide is toch lekker bij vlees en vis, waarom zou je dit voor broccoli doen? Broccoli sous vide garen zorgt voor smaakbehoud, daarnaast behoudt het meer vitamines dan wanneer je dit op de traditionele manier zou garen. In dit basisrecept leggen we je uit hoe je broccoli eenvoudig zelf kunt klaarmaken als snack of als onderdeel van een gerecht.

 Auteur Givan
Personen 4
Temperatuur 86
Gaartijd 20 minuten
Prep tijd 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 3 tenen knoflook
  • Halve citroen
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. De voorbereiding: Verwarm het sous vide apparaat op 86 graden. Snijd de broccoli in roosjes en halveer deze. Snijd de knoflook in grove stukken en voeg deze samen met wat olijfolie, zeezout en zwarte peper in de sous vide zak.
  2. Vacumeren & garen: Vacumeer de zak en zorg dat de groente eenlaags is. Gebruik een tweede zak als dit noodzakelijk is. Gaar de broccoli voor 20 minuten op 86 graden. Haal deze na de 20 minuten uit de zak en plaats deze op een bordje of in een schaaltje.
  3. Finishing touch: Knijp een halve citroen uit over de broccoli en rasp wat parmezaanse kaas er overheen. Dat wordt smullen! Je kunt dit recept zo gek maken als je zelf wilt. Laat je ons weten als het gelukt is in de comments? Dat vinden we leuk om te horen! Ben je nieuw met sous vide koken? Kijk dan eens hier.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-chocolademelk
Gerookte-whiskey-smoking-gun

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.