De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt… waarom?! Sous vide is toch lekker bij vlees en vis, waarom zou je dit voor broccoli doen? Broccoli sous vide garen zorgt voor smaakbehoud, daarnaast behoudt het meer vitamines dan wanneer je dit op de traditionele manier zou garen. In dit basisrecept leggen we je uit hoe je broccoli eenvoudig zelf kunt klaarmaken als snack of als onderdeel van een gerecht.
Auteur | Givan |
Personen | 4 |
Temperatuur | 86 |
Gaartijd | 20 minuten |
Prep tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 3 tenen knoflook
- Halve citroen
- olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
- parmezaanse kaas
Bereiding
De voorbereiding
Verwarm het sous vide apparaat op 86 graden. Snijd de broccoli in roosjes en halveer deze. Snijd de knoflook in grove stukken en voeg deze samen met wat olijfolie, zeezout en zwarte peper in de sous vide zak.
Vacumeren & garen
Vacumeer de zak en zorg dat de groente eenlaags is. Gebruik een tweede zak als dit noodzakelijk is. Gaar de broccoli voor 20 minuten op 86 graden. Haal deze na de 20 minuten uit de zak en plaats deze op een bordje of in een schaaltje.
Finishing touch
Knijp een halve citroen uit over de broccoli en rasp wat parmezaanse kaas er overheen. Dat wordt smullen! Je kunt dit recept zo gek maken als je zelf wilt. Laat je ons weten als het gelukt is in de comments? Dat vinden we leuk om te horen! Ben je nieuw met sous vide koken? Kijk dan eens hier.
Gebruik deze producten
[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]
[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]
[product=vacuumzakken]
Geschikt voor sous vide koken
[/product]
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.