Dranken

Chocolademelk

Sous-vide-chocolademelk

Je eigen sous vide chocolademelk maken met het sous vide apparaat van Souvy. Super lekker en simpel. In dit artikel geven we je een basisrecept, maar je kunt jouw chocolademelk altijd naar eigen smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld een scheutje rum of karamel toe.

 Auteur Hannah
Personen 4
Temperatuur 85
Gaartijd 50 minuten
Prep tijd 15 minuten

 

Ingrediënten:

 • 375 ml volle melk
 • 250 ml (slag)room
 • 1 vanillestokje
 • 115 gr donkere chocolade
 • 20 gr suiker (optioneel)
 • Scheutje rum (optioneel)
 • Cacaopoeder

Bereiding:

 1. De voorbereiding: Zet je sous vide apparaat aan op 85 graden en laat deze warm worden. Vul de sous vide zak met de volle melk, (slag)room, suiker (optioneel), vanillestokje, donkere chocolade en rum (optioneel).
 2. Sealen: Seal de zak, je hoeft de zak niet te vacumeren. Zorg ervoor dat de zak goed dicht zit, seal desnoods twee randen. Laat de zak 50 minuten in de waterbak. Als het goed is moet de chocolade nu volledig zijn gesmolten.
 3. Uit het waterbad: Is de chocolade nog niet gesmolten? Laat de zak dan nog even in het waterbad. Haal de zak vervolgens uit het water, knip deze voorzichtig open en giet het in een kan.
 4. Serveren: Roer de substantie met een spatel door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Serveer de warme chocolademelk direct in een mok. Serveertip: bij sous vide chocolademelk hoort natuurlijk slagroom, top deze daarom af met wat slagroom en cacaopoeder voor een nog lekkerder resultaat.

Deze producten heb je nodig bij het bereiden van dit recept:

[product=sous-vide-bak-met-deksel]
Handig voor dit recept
[/product]

[product=ivide-circulator-stick-2-0]
Perfect voor dit recept!
[/product]

Volgende lezen

Sous-vide-groene-asperges
Sous-vide-broccoli

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.